Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες Υλικά (για 8-10 άτομα)
1 1/2 κιλό χόρτα διάφορα
10-12 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
Αλάτι, πιπέρι
Χρόνος παρασκευής 70΄
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε και τα ψιλοκόβετε.
Τα βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε αλάτι και τα τρίβετε για λίγα λεπτά για να βγάλουν τα νερά τους.
Αφήνετε τη ρόκα σε νερό με ξίδι για λίγο, την ξεπλένετε και την ψιλοκόβετε.
Αναμειγνύετε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνετε λίγο λάδι, το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα ένα με πινέλο.
Ρίχνετε μέσα τη γέμιση, τη στρώνετε με τις παλάμες και από πάνω απλώνετε ένα ένα πάλι τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά.
Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα πλέκετε με τα επάνω φύλλα γύρω γύρω από το ταψί (κόθρος ).
Χαράζετε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι, τη λαδώνετε με πινέλο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει .