Follow us

Ραβιόλι κολοκύθας με φρέσκο βούτυρο και θυμάρι

Πήγαμε, δοκιμάσαμε παρέα με τους σεφ και σας παρουσιάζουμε οκτώ από τις πιο mamma mia μακαρονάδες των αθηναϊκών εστιατορίων. Για να’ στε «διαβασμένοι» στις εξόδους σας– ή για να στείλετε τους φίλους σας πρώτη θέση «μπότα»!

Ραβιόλι κολοκύθας με φρέσκο βούτυρο και θυμάρι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Γέμιση

180 γρ. κολοκύθα, ψημένη στο φούρνο και περασμένη από τη σήτα.

50.γρ. mostarda di Fruta de Cremona (καυτερή μουστάρδα φρούτων της Κρεμόνα).

25 γρ. μπισκοτάκια αμυγδάλου αμαρέτι.

20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη.

Πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο, γαριφαλόκαρφα και κανέλα.


Ζύμη

1 ολόκληρο αβγό συν ένας κρόκος (60+30 γρ.).

1 ασπράδι αβγού για τη συγκόλληση των ραβιόλι.

100 γραμμάρια αλεύρι σκληρό Νο 1.

1 πρέζα αλάτι


Σάλτσα

50 γρ. βούτυρο.

10 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.

Μερικά κλαράκια θυμάρι.

Παρασκευή

Γέμιση
Κόβουμε μια φέτα περίπου 400 γρ.

από μια σχετικά μεγάλη κολοκύθα.

Την τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, για μία περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια, την περνάμε από το μπλέντερ και την πολτοποιούμε.

Αναμιγνύουμε τα αμαρέτι, κοπανισμένα και τη mostarda di Fruta di Cremona με την παρμεζάνα, τη ρικότα και τα μπαχαρικά και τα δουλεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα.

Τη βάζουμε στο σάκο ενός κορνέ και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο.

Ραβιόλι
Ρίχνουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας, σχηματίζουμε με το δάχτυλό μας ένα λακκάκι και ρίχνουμε μέσα το αβγό και τον κρόκο.

Προσθέτουμε το αλάτι και δουλεύουμε καλά τη ζύμη, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενές και ελαφρά πορώδες μίγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,05 mm και την κόβουμε με το ροδάκι σε τετράγωνα κομμάτια πλευράς 7 εκ.

Βάζουμε στη μέση κάθε τετραγώνου λίγη γέμιση και το διπλώνουμε σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, φροντίζοντας να κολλήσουμε τις άκρες αλείφοντας το ασπράδι με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.

Πιέζουμε ελαφρά το κάθε ραβιόλι στην περίμετρό του για να κολλήσει.

Φινάλε
Βράζουμε τα ραβιόλι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 4-5 λεπτά περίπου, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το θυμάρι.

Ραβιόλι κολοκύθας με φρέσκο βούτυρο και θυμάρι: Eστιατόριο Sale & Pepe, σεφ Ivan Ottaviani.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.