Follow us

Τι θα δούμε και θα πιούμε στο επετειακό Athens Bar Show 2019;

Το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ στο χώρο των μπαρ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια και το γιορτάζει οργανώνοντας την πιο φιλόδοξη βερσιόν του...

Τι θα δούμε και θα πιούμε στο επετειακό Athens Bar Show 2019;

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει από spirits και bartenders. Εκατό ομιλητές, 70 σεμινάρια, 500 προϊόντα και πολλά events, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις καινούργιων ετικετών και διαγωνισμοί αποκαλύπτουν το ρυθμό του σύγχρονου bartending και όλες τις νέες τάσεις στο χώρο.

Δεν υπάρχει bartender, ιδιοκτήτης, f&b και bar manager ή εισαγωγέας ποτών που να μην έχει σημειωμένο στην ατζέντα του το διήμερο διεξαγωγής του Athens Bar Show, της μεγαλύτερης επαγγελματικής έκθεσης για τα μπαρ. Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάστηκαν κάποια χρόνια εντατικής δουλειάς...

Μία δεκαετία δρόμος

Τι θα δούμε και θα πιούμε στο επετειακό Athens Bar Show 2019;

Όσοι είχαν βρεθεί στην πρώτη διορ­γάνωση του 2010 μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την τεράστια εξέλιξη του θεσμού. Το παρθενικό The Bar Academy Show είχε γίνει σε έναν μικρό χώρο στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο μιας έκθεσης για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό. Τότε έδωσαν το «παρών» μόλις εννιά εταιρείες. Δύο χρόνια μετά γίνεται το «big bang» του θεσμού με τη μεταφορά του –ως Athens Bar Show πλέον– στον πολυχώρο Hub. Από εκεί και μετά ξεκινά η ανοδική πορεία. Το 2013 το επισκέπτονται πάνω από 3.000 επαγγελματίες, ενώ το 2014 μεταφέρεται στο Γκάζι, όπου θα βρει την ιδανική του στέγη. Από τότε αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης όλων των ανθρώπων του χώρου, μια διοργάνωση όπου εμπειρίες, γνώσεις και μελλοντικές ευκαιρίες γίνονται κοινός τόπος, με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, την ίδια στιγμή που παγκόσμιοι θρύλοι του bartending επισκέπτονται τη χώρα μας.

Τι θα δούμε φέτος

Το χορταστικό πρόγραμμα ομιλιών και γευσιγνωσιών (Τρίτη 5 και Τετάρτη 6/11, από τις 11.40 π.μ. έως τις 8 μ.μ.) θα αποκαλύψει πολύτιμα μυστικά κι expertise στους επαγγελματίες του χώρου, έχοντας στο ρόστερ του μεγάλα ονόματα του εξωτερικού –βλέπε Gary Sharpen, Leo Degroff, Salvatore Calabrese, Simone Caporale, Steve Olson– και μαζί τους την αφρόκρεμα της ελληνικής bartending σκηνής.

Νέες τεχνικές και τεχνολογίες, παραδείγματα καινοτομίας, γευσιγνωσίες ρουμιών, βουτιές στα σκοτσέζικα ουίσκι, επαναπροσέγγιση της αγαύης και του μεσκάλ, ματιές στις παγκόσμιες τάσεις, ανατομία του φαινομένου aperitivo μέχρι και... speed date με τον Alfred Cointreau κρύβει το φετινό Athens Bar Show.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε δύο πολύ δυνατές στιγμές, τη συνάντηση δέκα κορυφαίων Ελλήνων bartenders την Τετάρτη 6/11 (1.20 μ.μ.), στην αίθουσα σεμιναρίων, για τα αποκαλυπτήρια του O/Purist. Πρόκειται για ένα σύγχρονο τσίπουρο που δημιούργησαν όλοι μαζί, για να δείξουν σε όλον τον κόσμο τις δυνατότητες των ελληνικών spirits!

Επίσης την Τετάρτη (2.30 μ.μ.) το bar show τιμά τις γυναίκες του χώρου σε ένα event με συντονίστρια την Άντζελα Μαριδάκη από την Diageo και προσκεκλημένες πέντε σπουδαίες γυναίκες που ξεχώρισαν στην ανταγωνιστική βιομηχανία του ποτού και των μπαρ. Θα μάθουμε τις ιστορίες επιτυχίας της Πηνελόπης Κούρκαφα (διευθύντρια Mediterranean της Diageo), της Αρμελίνας Αντωναροπούλου (ιδιοκτήτρια «7 Jokers», «Don Juan Rodriquez»), της Anna Sebastian (bar manager), της Arina Nikolskaya (υπεύθυνη του Moscow Bar Show) και της Gabriela Moncada (agave ambassador).

Για πρώτη φορά στο σόου

Φέτος δημιουργείται ένα εντυπωσιακό stage αποκλειστικά αφιερωμένο στα ελληνικά αποστάγματα. Τσίπουρο, ούζο, μαστίχα και πολλά ακόμη ντόπια spirits θα έχουν την τιμητική τους και τον δικό τους χώρο, όπου θα τρέχουν συνέχεια γευσιγνωσίες και ειδικά events. Το Athens Bar Show υποστηρίζει το δυνατό κίνημα της τοπικότητας και μας καλεί να επανεξετάσουμε τα αναβαθμισμένα ελληνικά προϊόντα. Νέα προσθήκη είναι και το μαγαζί που θα λειτουργεί με σουβενίρ από το Bar Show, όπως μπλουζάκια με το logo και καπελάκια. Τέλος, σημειώστε ότι όλοι οι επισκέπτες θα φύγουν με δώρο το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Eίσ.: € 25 (προπώληση), € 30 (ταμείο).

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.