Follow us

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του και τον επιβλητικό χαρακτήρα του, το εμβληματικό METAXA είναι, από μόνο του, μία γευστική αρμονία. Βέβαια οι αρμονίες χρειάζονται να ταράσσονται από εφευρετικές επαναγνώσεις των γεύσεων και των συνηθειών, ώστε να δημιουργούν "το τέλειο" την εκάστοτε χωροχρονική συγκυρία. Η ελληνική παράδοση σχεδόν 1,5 αιώνα που ακολουθεί το ΜΕΤΑΧΑ γίνεται ο καμβάς για μια διαφορετική ανάγνωση του κορυφαίου ελληνικού spirit. Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στο σπίτι που καταλήγουν σε πάρτι έχουν μια κύρια συνταγή. Το ΜΕΤΑΧΑ με την πιο αντισυμβατική διάθεση.

Τα βαριά χαρτιά των singature cocktails

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"
Απολαύστε Υπεύθυνα

Από νωρίς το απόγευμα για after office drinks μέχρι αργά το βράδυ με up-tempo διάθεση, τα spots της Αθήνας που ξέρουν πώς να διασκεδάζουν είναι τόσα όσα τα ευφάνταστα singature cocktails με METAXA. Καθώς τα beats ανεβαίνουν, το METAXA tonic με METAXA 5 Stars cranberries και δεντρολίβανο γίνεται το κυρίως θέμα της βραδιάς. Οι λάτρεις των μεθυστικών -ενίοτε- γλυκόπικρων γεύσεων θα αγαπήσουν το METAXA bitter lime soda όπου τα δροσερά του αρώματα αγκαλιάζουν το METAXA 5 Stars με την angostura, το φρέσκο lime και το θυμάρι.

Όσο για την ανόθευτη φινέτσα του απόλυτου aperitivo METAXA Ambertini, αυτή συνδυάζεται με ξεχωριστά finger food, προσφέροντας την τελειότητα στον ουρανίσκο. Μια ιδέα με έντονες αντιθέσεις που προκαλούν γευστικές εκπλήξεις είναι το blini με καπνιστό σκουμπρί και παντζάρι. Δείχνοντας την προσαρμοστικότητα του το METAXA Ambertini ταιριάζει ιδανικά και με την κοσμοπολίτικη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας υπό την μορφή ενός κράκερ σίκαλης με μοτσαρέλα, ντοματάκι και φρέσκο βασιλικό.

Σπιτική συνταγή με άποψη

Απολαύστε Υπεύθυνα

Για όλα εκείνα τα βράδια που ακούσια -και πανδημικά- ή εκούσια δεν προτιμάτε να βγείτε έξω, υπάρχουν πάντοτε τα αυτοσχέδια και συχνά απροσδόκητα σπιτικά πάρτι, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πιο "εξωστρεφή" events. Αρκεί να βγάλετε το μπάρμαν που κρύβετε μέσα σας και να πειραματιστείτε με ψαγμένα cocktail με βάση το METAXA. Μπορείτε να αξιοποιήσετε απόλυτα το home bar σας και να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο Me Negroni, την METAXA εκδοχή του NERGRONI- εκεί το METAXA 12 Stars εμποτίζεται σε campari, γλυκό βερμούτ Veroni by Kir Yianni και νότες grapefruit. Εκτός κι αν προτιμήσετε την καπνιστή και γήινη αίσθηση του κλασικού που προσφέρει απλόχερα το METAXA 1888 Fashioned, ένα διαχρονικά αγαπημένο με αναπάντεχο twist. Ακριβώς όπως η νέα συναρπαστική εποχή του METAXA.

METAXA 1888 Fashioned

Υλικά

Απολαύστε Υπεύθυνα

6 cl METAXA 12 Stars
1 cl σιρόπι μελιού
3 σταγόνες angostura bitters

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μπαίνουν στο mixing glass.
Προσθέτετε πάγο και ανακατεύετε με κουτάλι.
Γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκαλιού και ξύσμα λεμονιού.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.

Πώς θα φτιάξεις το Spumante

Η συνταγή για το κοκτέιλ Spumante.