ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Πολύπλοκο και αφιλτράριστο. Με αρκετά -όπως υποδηλώνει άλλωστε και ο αριθμός στο όνομά του- βότανα, τα οποία έξοχα συνδυάζονται σε ένα τελικό αποτέλεσμα ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Ένα gin που τιμά κάθε πτυχή του genre και ταυτόχρονα κάνει το δικό του statement. Πολυσύνθετο και ισορροπημένο, πικάντικο και φρέσκο στο τελείωμα. Απολαμβάνεται τόσο σκέτο όσο και σε -οποιοδήποτε σχετικό ή πιο ασυνήθιστο- cocktail.

Αυτό ακριβώς είναι το Monkey 47, που φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού. Το Pirée μεταμορφώθηκε σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό δάσος, γεμάτο με μυστηριώδεις εκπλήξεις, φέρνοντας κάτι από το Schwarzwald της Γερμανίας στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Αρχικά, η εκκεντρικά γοητευτική και γοητευτικά εκκεντρική 'Lady Bollenhut' υποδέχθηκε τους καλεσμένους προσφέροντας τους ένα δροσιστικό Monkey Gimlet με το εντυπωσιακό της κρινολίνο, λίγο πριν αυτοί κάνουν το πρώτο βήμα μέσα σε μια ονειρική και ταυτόχρονα dark διαδρομή.

Τη σκυτάλη πήραν οι bartenders του Monkey Wunderbar, σε μία τελετή μύησης των επισκεπτών που δεν περιελάμβανε κάποιο περίεργο τελετουργικό αλλά τρία απολαυστικά cocktails, τα "Monkey and tonic”, "Mai monkey” και "Monkey’s knees”.

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε το Monkey shot, το οποίο προσφερόταν στους προσκεκλημένους με το χτύπημα ενός κουδουνιού. Οι πιο τολμηροί, ανέβηκαν στον επάνω χώρο, εκεί όπου μία αινιγματική fortune-teller προέβλεπε το μέλλον για εκείνους που είχαν το θάρρος να το αντέξουν, προτείνοντας παράλληλα το ιδανικό Monkey 47 cocktail γι’ αυτούς. Κερασάκι στην τούρτα, το άκρως εντυπωσιακό aerial performance από χορευτές με τη μορφή εξωτικών πτηνών και οι μοναδικές μελωδίες των "Tenorman and friends”.

Βρετανικές παραδόσεις, ινδικά μπαχάρια και μοναδικότητα του Μέλανα Δρυμού. Όλα αυτά μπήκαν στο σέικερ σε μία θαυμάσια βραδιά, που θα κάνει καιρό να ξεχαστεί. Ακριβώς όπως και η πρώτη γουλιά του Monkey 47.

Επίσης...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Περισσότερα από

Ποτό

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.

Πώς θα φτιάξεις το Spumante

Η συνταγή για το κοκτέιλ Spumante.

Ο Ιωάννης Παρίκος και η Πόπη Σεβαστού προτείνουν για τις γιορτές

Να πάμε λίγο πίσω; Τότε που Χριστούγεννα σήμαιναν αγωνία για το δώρο του Άη Βασίλη, ξύπνημα αξημέρωτα για τα κάλαντα, χαρά γενικότερη, και γεύσεις;