Follow us

Nikka Perfect Serve 2019

Στο νέο πανέμορφο barrestaurant Χελώνα πραγματοποιήθηκε ο φετινός διαγωνισμός του Nikka Perfect Serve και αναμεταδίδουμε….

Nikka Perfect Serve 2019

Ο πρωτότυπος διαγωνισμός του ιαπωνικού οίκου Nikka μας έχει γίνει εμμονή. Κάθε χρόνο περιμένουμε να δούμε τους ρόλους, που θα επιλέξουν τα μέλη της επιτροπής για να προκαλέσουν την φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ετοιμότητα των bartenders. Ο Στέφανος Παρασκευούδης (ιδιοκτήτης της σχολής The Bar Institute και International Bartenders Association’s Accredited Trainer), ο Νίκος Ρούσος (executive chef και co-founder στο εστιατόριο Funky Gourmet και ο Γιάννης Πέτρος Πετρής (ιδιοκτήτης του Tiki Athens και σύμβουλος σε bar της Αθήνας και του Λονδίνου), ήταν πολύ καλοί στον αυτοσχεδιασμό και στη μεταξύ τους συνεργασία, για τα εναλλασσόμενα σκετσάκια και έβαλαν τους διαγωνιζόμενους σε μια απαιτητική, δημιουργική και πρωτότυπη διαδικασία.

Nikka Perfect Serve 2019

Δεν υπήρχαν από πριν προετοιμασμένες συνταγές, όπως έχουμε συνηθίσει στους πεπατημένους διαγωνισμούς bartending. Οι φιναλίστ αντιμετώπιζαν κάθε φορά μια απρόσμενη πρόκληση, καλωσορίζοντας ως φιλοξενούμενους στο μπαρ τους κριτές, που κάθε φορά άλλαζαν τις επιθυμίες τους, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ιδιότητες του ρόλου τους. Αυτή η διαδικασία εκφράζει και το νόημα του διαγωνισμού Nikka Perfect Serve. Τίποτα δεν είναι γνωστό από πριν, όλα γίνονται σε μια στιγμή, σε μια συνάντηση. Τη στιγμή εκείνη, που ο πελάτης, όπως συμβαίνει και στην καθημερινότητα, επισκέπτεται ένα bar και θέλει να πιει κάτι για να του φτιάξει ίσως τη διάθεση ή για να τον εφοδιάσει με ενέργεια, ακόμα και για να τον ταξιδέψει ή απλά να τον ξεδιψάσει. Οι λόγοι μπορεί να είναι πάρα πολλοί και ο bartender πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει.

Οι bartenders του τελικού του Nikka Perfect Serve τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά, όχι μόνο στα ποτά που έφτιαξαν, αλλά και στη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση, που είναι ζητούμενο. Τελικά, όμως, αυτός που κατέφερε να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσει και στα δυο tailor made cocktails, που έφτιαξε για τους κριτές και για το τρίτο ποτό, που είχε ως λευκό καμβά τη Nikka Coffey Vodka, είναι ο Αστέριος Ψαρράς, που θα ταξιδέψει μέχρι τη Μελβούρνη για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό. Ο τυχερός που θα κερδίσει, θα πάει στην Ιαπωνία για να επισκεφτεί τα αποστακτήρια Nikka και να ανακαλύψει την ιαπωνική φιλοσοφία.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.