Follow us

Masterclass για τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής

Ένα ξεχωριστό τρίωρο–μύηση σε όλα τα αποστάγματα σταφυλής της Ελλάδας, στα μυστικά της διαδικασίας παραγωγής τους, τα είδη και τα χαρακτηριστικά τους…

Masterclass για τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής

Για αυτό τον μήνα, η Bar Academy της Αθήνας έχει προγραμματίσει ένα Masterclass με εισηγητή τον γνωστό bartender Χρήστο Αξαρλή, με θέμα τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής.
Πρόκειται για ένα αυθεντικό, ελληνικό προϊόν, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τρόπο ζωής και φιλοξενίας των Ελλήνων. Εξελίχθηκε σε σπουδαίο brand, εξάγεται σε χώρες του εξωτερικού και απολαμβάνεται στα καλύτερα bars του κόσμου! Είναι το απόσταγμα σταφυλής, κοινώς… το τσίπουρο και η τσικουδιά!

Masterclass για τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής

Σε αυτό το Masterclass, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν σε όλα τα αποστάγματα σταφυλιών της Ελλάδας, στα μυστικά της διαδικασίας παραγωγής τους, στα διαφορετικά είδη και στα αρωματικά χαρακτηριστικά τους. Θα γίνει λόγος για τον τρύγο, τα στέμφυλα, τις “καζανιές”, τους Αγραφιώτες και θα διελευκανθεί η αρκετά πολύπλοκη νομοθεσία αυτής της κατηγορίας.

Το Masterclass θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Bar Academy στην Αθήνα, Λάμπρου Κατσώνη 36Α, Αμπελόκηποι.
Εισηγητής: Χρήστος Αξαρλής
Ημερομηνία διεξαγωγής: 19/02/2019
Ώρα διεξαγωγής : 13:00 - 16:00
Μέγιστος αριθμός μαθητών: 25
Κόστος συμμετοχής για τους σπουδαστές της Bar Academy: € 10,00

Πληροφορίες: τηλ. 210 6400540, info@baracademy.gr, www.baracademy.gr

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.