Follow us

O Αχιλλέας Πλακίδας είναι ο World Class bartender 2018

O bartender του «Γορίλα» πήρε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό στο Βερολίνο...

O Αχιλλέας Πλακίδας είναι ο World Class bartender 2018

Πριν από λίγες μέρες γράφτηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το φινάλε του φετινού ελληνικού τελικού για τον World Class bartender 2018.
Ο νικητής Αχιλλέας Πλακίδας άκουσε το όνομα του από τον Πάνο Κανατσούλη, τον περυσινό World Class bartender και έγινε χαμός, φωνές, χειροκροτήματα και χοροί πάνω στα pop up bars.
Για να τα πάρουμε από την αρχή. To φετινό World Class ήταν πολύ ανεβασμένο σε όλα. Ο χώρος, το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας κούμπωσε γάντι δίνοντας μια avant garde πινελιά. Και οι 12 φιναλίστ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, παρουσιάζοντας απρόβλεπτα, συναρπαστικά και τελείως φευγάτα cocktails, ενώ οι δοκιμασίες χτύπησαν κόκκινο, προκαλώντας τους mixologists να «μαγειρέψουν» τις φιλόδοξες συνταγές τους.

O Αχιλλέας Πλακίδας είναι ο World Class bartender 2018

Από το Single Ingredient και το Berlin Box ξεχώρισαν οι Steve Ajulo (Odori), Γιάννης Βαβαδάκης (Bajamar cocktail bar), Νίκος Γινάργυρος (Porto Vecchio) και Αχιλλέας Πλακίδας (Γορίλας), οι οποίο πέρασαν και στην τελική φάση.
Η τελευταία δοκιμασία ήταν και η αγαπημένη μας, αφού μας ανάγκασε να πιάσουμε θέση στις μπάρες... Οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου ανέλαβαν τα ατομικά τους pop up bars και σερβίραν έξι signature serves εμπνευσμένα από all time classic cocktail, όπως για παράδειγμα το French Martini και το Manhattan.
Μέσα σε λίγα λεπτά είδαμε να σερβίρουν τα νόστιμα ποτά τους, με πρωτότυπο γευστικό προφίλ και πολύπλοκες τεχνικές, παίζοντας συγχρόνως με το κοινό.

Τελικά αυτός που κατάφερε να κερδίσει τους κριτές David Beaty (Ketel one European Ambassador), Matt Whiley (ιδιοκτήτη Scout Bar Λονδίνο) και Alastair Burgess (ιδιοκτήτη των Happiness Forgets και Origianl sin bars) ήταν ο δημιουργός του επιτυχημένου Γορίλα στη Θεσσαλονίκη Αχιλλέας Πλακίδας.

Το pop up «The Showdown» του Αχιλλέα εντυπωσίασε και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Αχιλλέας Πλακίδας είναι από τους πιο δημιουργικούς bartenders που παίζει στα δάχτυλα τα ιδιαίτερα homemade συστατικά και τις αρμονικές μείξεις. Όποιος έχει πάει στο Γορίλα, που αποτελεί πολύ σημαντική προσθήκη για την εξέλιξη της bartending σκηνής της συμπρωτεύουσας, έχει απολαύσει τις προτάσεις του, που καταφέρνουν να ισορροπούν τις υψηλές τεχνικές με την ευχάριστη γεύση.

Ο Αχιλλέας πλέον θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τον παγκόσμιο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Βερολίνο.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.