Follow us

Και Άμλετ και ουίσκι Cardhu και Balthazar σε μια βραδιά!

O «Άμλετ» Τάσος Ιορδανίδης εξαιρετικός και στον ρόλο του οικοδεσπότη, με αφορμή ένα υπέροχο Cardhu dinner, στο θεατρικό σκηνικό του Balthazar.

Και Άμλετ και ουίσκι Cardhu και Balthazar σε μια βραδιά!

O ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης υλοποιεί με επιτυχία πολλούς διαφορετικούς ρόλους: είναι η ψυχή του θεάτρου Άνεσις, ο παραγωγός των παραστάσεων της σκηνής των Αμπελοκήπων και ο ερμηνευτής του Δανού Πρίγκιπα Άμλετ, από το διάσημο σαιξπηρικό έργο. Η παράσταση συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς της χρονιάς. Η φρέσκια προσέγγιση του Γεωργιανού σκηνοθέτη Λέβαν Τσουλάvτζε και το δυνατό καστ με την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Οφηλίας, του Άρη Λεμπεσόπουλου στο Κλαύδιο, της Πέμη Ζούνη στην Γερτρούδη και του Ιάσονα Παπαματθαίου στον Οράτιο, έχουν κερδίσει το κοινό. Όλοι σε κάθε παράσταση δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, ενωμένοι σαν μια παρέα, που επικοινωνεί τις ανησυχίες της με τους θεατές και αναζητά την λύτρωση.

Και Άμλετ και ουίσκι Cardhu και Balthazar σε μια βραδιά!
Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Τάσος Ιορδανίδης, με την Ιωάννα Παππά

Η ίδια παρέα βρέθηκε εκτός σκηνής στο bar restaurant Balthazar σε μια βραδιά σχεδιασμένη από το δημοφιλές ουίσκι του Speyside, το Cardhu. Μια βραδιά που δεν είχε πόνο, απελπισία, έρωτα, όπως το απαιτητικό έργο, αλλά πολλά διαφορετικά συστατικά μπερδεμένα με χιούμορ και πολύ καλή διάθεση, ενισχυμένα με το ισορροπημένο, βελούδινο και πλούσιο malt με τα αρώματα καρυκευμάτων, φρούτων και ξηρών καρπών.

To εμβληματικό spirit έχει μεγάλη ιστορία, όπως και το παγκοσμίου φήμης κλασικό θεατρικό έργο. Δεν είναι όμως ο μοναδικός συνδετικός τους κρίκος.

Ο Παναγιώτης Κανατσούλης πίσω από τη μπάρα

Η Helen Cumming η δημιουργός του ουίσκι Cardhu, υποστήριζε τη συντροφικότητα προειδοποιούσε τα κοντινά αποστακτήρια για την άφιξη των φοροεισπρακτόρων και προσκαλούσε φίλους και γείτονες σε δείπνα με άρωμα ουίσκι. Αυτό το φιλικό πνεύμα σε συνδυασμό με την τέχνη απόσταξης εμπνέει κάθε φιάλη Cardhu.

Το Cardhu δεν είναι μόνο ένα premium ουίσκι, αλλά και ένας φορέας φιλοξενίας, καθώς και πηγή εμπειριών, που ενώνει ανθρώπους και τους ταξιδεύει μέσα από εκλεκτές γεύσεις. Η Helen υπήρξε η πρώτη οικοδέσποινα και από τότε έχουν ακολουθήσει πολλές συγκεντρώσεις νέων και παλιών φίλων γύρο από ένα τραπέζι με ουίσκι Cardhu. Kάπως έτσι δημιουργήθηκε και το Cardhu Supper Club, μια κοινότητα που πιστεύει στους φιλόξενους ανθρώπους, αυτούς που φέρνουν τους άλλους πιο κοντά και μοιράζονται στιγμές. Γίνονται παρέα και ανακαλύπτουν το πνεύμα και την καρδιά του Cardhu.

To ίδιο παρείστικο πνεύμα εντοπίζουμε και στον τολμηρό ρολίστα και θιασάρχη Τάσο Ιορδανίδη. Ο Τάσος αντιμετωπίζει το θέατρο ως ένα μαγικό μέσο επικοινωνίας… και γι αυτό μάλλον έχει καταφέρει με όλους τους συμπρωταγωνιστές του Άμλετ, να δημιουργήσει μια πολύ ωραία πραγματική παρέα.

Στο Balthazar υποδέχτηκε ως άξιος οικοδεσπότης την Ιωάννα, την Πέμη με την αδερφή της, τον Ιάσονα, εμάς, την Πηνελόπη Ζαούδη, από την Diageo και φυσικά την σύντροφο του Θάλεια Ματίκα και έδωσε το σήμα για να περάσουμε μια πανέμορφη, χαλαρή, παρείστικη και γευστική βραδιά, σερβίροντας με τον δίσκο το πρώτο ουίσκι Cardhu cocktail, δια shaker Πάνου Κανατσούλη.

Ο Πάνος Κανατσούλης, καλύτερος Έλληνας World Class bartender για το 2017, φιλοξενήθηκε πίσω από την μπάρα του Balthazar ειδικά για την βραδιά και μας πρόσφερε τρία συναρπαστικά και ευρηματικά cocktail με ουίσκι Cardhu.

To πρώτο, τύπου welcome, το Milky Pumpkin με βάση το ουίσκι Cardhu Amber Rock, έγινε αμέσως θέμα συζήτησης για τα αναπάντεχα αρώματα σοκολάτας, κολοκύθας, καρύδας και μήλου. Η Ιωάννα εξέπληξε την παρέα αποστηθίζοντας από τον Πάνο αμέσως όλα τα πρωτότυπα υλικά.

Το δεύτερο ποτό ανέβασε το γευστικό πήχη και κατάφερε να κερδίσει τόσο τον Ιάσονα, που δεν συνηθίζει να πίνει mixing ποτά, όσο και τον Τάσο που προτιμάει μεν από όλα τα spirits το ουίσκι, αλλά συνηθίζει να το απολαμβάνει σκέτο. Ο λόγος για το πρωτοποριακό Saucer Mint, ένα cocktail φαγητού, με ουίσκι Cardhu Gold Reserve, μέντα, γιαούρτι και παντζάρι. Ο πληθωρικός και σύνθετος χαρακτήρας κούμπωσε με τις ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις του Χριστόφορου Πέσκια, ειδικά με τα παραλλαγμένα σουτζουκάκια Σμυρναϊκά, δηλαδή το μοσχαρίσιο tartare με άρωμα Σμύρνης, τα τραγανά φύλλα ρυζιού και την κρέμα αβοκάντο. To ίδιο δυνατά ήταν τα ντουέτα με το ζουμερό κοτόπουλο με φουρνιστά ντοματίνια και η καλομαγειρεμένη tagliata με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα από καραμέλα ξυδιού.

Όλη η παρέα γύρω από ένα τραπέζι

Μέχρι ο Πάνος να ετοιμάσει το τρίτο cocktail, που συνόδευε το επιδόρπιο, ο Τάσος με μαεστρία είχε φέρει την παρέα ακόμα πιο κοντά, να συζητάει για συνταγές, ζώδια, αγαπημένες σειρές, βόλτες, σχέσεις και γεύσεις. Η Ιωάννα είχε βρει αγαπημένο ποτό, μετά την δοκιμή του ουίσκι Cardhu Amber Rock, με τις νότες βανίλιας και εσπεριδοειδών, ο Ιάσονας έδινε tips για σειρές, η Θάλεια μίλαγε για τα πιάτα του Πέσκια, η Πέμη για τις μαγειρικές της αδυναμίες και ο Τάσος για την επιθυμία του να επαναλάβουμε την συνάντηση με περισσότερο κόσμο και να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Θάλειας και της Ιωάννας.

Σε ένα preview party η Ιωάννα σηκώθηκε και μπήκε πίσω από την μπάρα για να φτιάξει μαζί με τον Πάνο το τελευταίο cocktail, το εντυπωσιακό Hakko, με ουίσκι Cardhu 12 Y.O., ζυμωμένα berries, βότανα και αλατισμένη bitter σοκολάτα.
Ένα εκρηκτικό cocktail, που έκανε μεγάλο φινάλε μαζί με τα γλυκά του Πέσκια, την γεμισμένη σοκολάτα με μους σοκολάτας γάλακτος, αφρό σοκολάτας και την τάρτα κανέλας με παγωτό κανέλας. Cocktail και γλυκά έδεσαν μαγικά, όπως και η παρέα, που δεν σταματούσε να συζητάει, για εμπειρίες που πάντρευαν το θέατρο, την τέχνη και την καθημερινή ζωή. Κανείς δεν ήθελε να φύγει και τα ποτήρια με το ουίσκι Cardhu Golde Reserve τσούγκριζαν συνέχεια με ευχές. Στο επόμενο Supper Club by Cardhu!


Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.