Follow us

Παίρνουμε «Αμπάριζα» τα αποστάγματα

Είστε whiskey lover, θέλετε να ανακαλύψετε τροπικές νότες ρουμιού ή να ζήσετε μια μεξικανική εμπειρία με πολλή τεκίλα; Ο Φεβρουάριος στην «Αμπάριζα» έχει πολλές δόσεις από όλα αυτά…

Παίρνουμε «Αμπάριζα» τα αποστάγματα

Το cozy μπαρ στην καρδιά του κέντρου έχει αδυναμία στα αποστάγματα και τη μοιράζεται μαζί μας κάθε Τρίτη με ξεναγούς γνώστες του ποτού, υπό τους ήχους δυνατών DJ sets. Θα δοκιμάσουμε σπάνιες, αγαπημένες, ιδιαίτερες και μοναδικές ετικέτες από κάθε spirit, θα μάθουμε μυστικά των brands και θα τα απολαύσουμε σε συνταγές γνωστών bartenders, που θα παρελάσουν στην μπάρα.

Παίρνουμε «Αμπάριζα» τα αποστάγματα

Για αρχή, στις 13 Φεβρουαρίου η «Αμπάριζα» υποδέχεται τον ταλαντούχο bartender Ιάσονα Παπαδόπουλο («42 Barstronomy.Athens») για ένα γευστικό check in στον δημοφιλή κόσμο του gin. Για να ανέβει η διάθεση τη μουσική έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ρήγας. Ακολουθεί, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ο tequila master Νίκος Ζήσης, ο οποίος θα μας πει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ιστορίες για την αγαύη και τους jimadores – θα δοκιμάσουμε αντιπροσωπευτικές τεκίλες και θα κουνηθούμε στους ρυθμούς του Δημήτρη Παπαδοχριστόπουλου.

Στο φινάλε, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ο εξειδικευμένος στο ρούμι Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος αφήνει για λίγο το «9Βήτα» και μας παρουσιάζει το ρούμι υπό το δικό του Prisma (έτσι έχει ονομάσει τον καινούργιο του κατάλογο στο bar του οποίου είναι head bartender). Να είστε έτοιμοι για μια εξωτική εμπειρία ποτού και σχετική μουσική από τον Λευτέρη Ρούντο.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.