Follow us

H νέα συλλεκτική φιάλη του «κονιάκ» της τεκίλα

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η εκδοχή της μπορεί να κερδίσει ακόμα και αυτούς που δεν έχουν την τεκίλα ως πρώτη πίνειν επιλογή τους.

H νέα συλλεκτική φιάλη του «κονιάκ» της τεκίλα

Το φετινό Athens Bar Show ήταν ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα καλύτερο. Κάθε χρόνο, η ομάδα της Baracademy.gr μας εντυπωσιάζει διοργανώνοντας ένα εκπληκτικό bar show, ξεπερνώντας χωρίς υπερβολές τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντίστοιχων εκδηλώσεων. Τις δυο γεμάτες μέρες στην Τεχνόπολη μάθαμε, ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε πάρα πολλά, ανάμεσα τους και μερικά μοναδικά premium spirits.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Reserva de la Familia extra anejo της José Cuervo, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας συλλεκτικής συσκευασίας.
Η Reserva de la Familia αποτελεί σύμβολο ποιότητας και εμπειρίας για όλους τους λάτρεις της τεκίλα. Είναι ένα spirit, που μόλις το δοκιμάσεις για πρώτη φορά, εντυπωσιάζεσαι και δυσκολεύεσαι να το βάλεις σε μια κατηγορία. Μύτη και στόμα είναι πολύπλοκα, καθώς ξεδιπλώνουν νότες ώριμων φρούτων, μπαχαρικών γλυκών και πικάντικων, ξηρών καρπών, σε ένα υπέροχο λουλουδάτο φόντο. Το στόμα είναι βελούδινο, γεμάτο, με διάρκεια που ευτυχώς κρατάει πολύ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η εκδοχή της μπορεί να κερδίσει ακόμα και αυτούς που δεν έχουν την τεκίλα ως πρώτη πίνειν επιλογή τους.

H νέα συλλεκτική φιάλη του «κονιάκ» της τεκίλα

Για πρώτη φορά η Reserva κυκλοφόρησε το 1995 για να γιορταστούν τα 200 χρόνια πρωτοκαθεδρίας της José Cuervo στην κατηγορία της τεκίλα και από τότε κάθε χρόνια λανσάρεται στην αγορά με ένα διαφορετικό, πανέμορφο ξύλινο κουτί φιλοτεχνημένο από έναν διάσημο Μεξικανό καλλιτέχνη. Το φετινό κουτί ονομάζεται Tequioh και έχει φιλοτεχνηθεί από τον Abraham Cruzvillegas με στοιχεία ζωγραφισμένα σε χαρτί, που παραπέμπουν στη χειρωνακτική εργασία για την παραγωγή της τεκίλα.
Πραγματικά, η Reserva παράγεται όλη χειρονακτικά μέχρι και το στάδιο της εμφιάλωσης. Το blend που περιέχει προέρχεται από τα ιδιωτικά κελάρια της οικογένειας Cuervo και παλαιώνει από τρία μέχρι δεκαπέντε χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Αξίζει η συλλογή όλων των κουτιών της, που είναι πραγματικά έργα τέχνης… Αξίζει, όμως, και η straight δοκιμή της Reserva de la familia. Να την σερβίρετε σε ένα ποτήρι γευσιγνωσίας, να την αφήσετε να αναπνεύσει και να την απολαύσετε αργά αργά…

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.