Follow us

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος World Class bartender 2015

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ark, η νέα είσοδος της αθηναϊκής ριβιέρας, ταρακουνήθηκε για τα καλά από το ρυθμό των shaker της dream team των δώδεκα φιναλίστ του συναρπαστικού World Class.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος World Class bartender 2015

Βρεθήκαμε εκεί από το πρωί σε όλες τις δοκιμασίες και πραγματικά ήταν μια μοναδική εμπειρία, που σε κρατούσε σε εγρήγορση και αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Όλες οι παρουσιάσεις είχαν κοινό το υψηλό επίπεδο και την δημιουργικότητα. Στο πρώτο challenge το Speed and Ballance, οι bartenders κλήθηκαν να ετοιμάσουν 6 κλασικά cocktails, με κάποιο twist, μόλις σε οκτώ λεπτά. Κάτι εξωπραγματικό, που το έβγαλαν όμως εις πέρας με εντυπωσιακές, γρήγορες και καλά εκτελεσμένες συνταγές. Ακολούθησε η νόστιμη και απαιτητική δοκιμασία Sips and Bites. Σε αυτή την περίπτωση οι mixologists κλήθηκαν να δημιουργήσουν δυο cocktails, τα οποία θα έπρεπε να κάνουν ιδανικό ντουέτο με δυο αντίστοιχα πιάτα της επιλογής τους, μέσα από ένα μενού που ήδη γνώριζαν και ένα άλλο, που τους παρουσιάστηκε εκείνη τη στιγμή. Πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία, που ξεδίπλωσε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα αλλά και τη γνώση των διαγωνιζόμενων γύρω από το food pairing και την ισορροπία που αποτελεί βασική σημερινή τάση.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος World Class bartender 2015

Μετά από τις δυο αυτές βασικές διαδικασίες, που αναδεικνύουν τις πτυχές του καλύτερου bartender, εκείνου δηλαδή που συνδυάζει την ταχύτητα, το matching, την πρωτοτυπία και την επικοινωνία, το λόγο ή καλύτερα την αξιολόγηση, ανέλαβαν τρία από τα σπουδαιότερα ονόματα στον παγκόσμιο χώρο του ποτού, ο Spike Marchant, Global Βrand Ambassador του World Class, ο Charles Joly, παγκόσμιος νικητής του World Class για το 2014 και ο Marian Beke, αναγνωρισμένος bartender παγκοσμίως, με αρκετά επιτυχημένα projects στο πλούσιο βιογραφικό του, όπως το Nightjar στο Λονδίνο, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα bars του κόσμου. Η δουλειά τους ήταν πολύ δύσκολη γιατί οι εμφανίσεις όλων ήταν σε πολύ upper επίπεδο.
Τελικά, εκείνοι που πέρασαν στην τελευταία φάση ήταν: η Δήμητρα Αντωνακοπούλου (360 Cocktail bar, Αθήνα), ο Νίκος Αρσλάνογλου (Shark bar, Θεσσαλονίκη), ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Theory bar, Αθήνα) και ο Νίκος Μπάκουλης (The Clumsies bar, Αθήνα).

Καθώς εκείνοι προετοιμάζονταν για την final διαδικασία, η ατμόσφαιρα στο Ark είχε γίνει μαγική, με πολύ retro-chic διάθεση. Πλήθος κόσμου που είχε αγωνία για τα αποτελέσματα, απολάμβανε tasty cocktails στο κήπο και παρακολουθούσε μια καλοσυντονισμένη παρουσίαση από την Λυδία Παπαιωάννου.
Ο συντονισμός όλων έγινε στο The Time Traveler. Οι bartenders είχαν μια ιδιαίτερη πρωτότυπη πρόκληση να προβλέψουν μελλοντικές τάσεις, να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους, να διαχειριστούν τεχνικές μαγειρικής, τεχνολογία και φουτουριστικά σκεύη και να ετοιμάσουν τη δική τους εκδοχή για το martini του μέλλοντος με βάση το premium gin Tanqueray No.Ten.

To "Spiral Martini" του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, από το Theory, που μας ταξίδεψε από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το φουτουριστικό μέλλον, κέρδισε την αναμέτρηση των τεσσάρων, συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους κριτές και του έδωσε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό στο Cape Town, για να διεκδικήσει το τίτλο του World Class Bartender of the Year 2015.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσπάθειες του Μανώλη στον παγκόσμιο τελικό, καθώς και όλες τις εξελίξεις για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015, μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook: www.facebook.com/worldclassgreece αλλά και από τo hashtag #worldclassgreece. Σίγουρα και εμείς θα είμαστε συντονισμένοι για να σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.