ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το «Le Pavillon» ήρθε για να μείνει

Ο Jean Charles Metayer συνεχίζει τη γευστική του πορεία στο δικό του εστιατόριο που άνοιξε σχεδόν εν μέσω πανδημίας και κάνει από τις αρχές του καλοκαιριού τα πρώτα σταθερά και επιτυχημένα βήματα στον χώρο του, στο Χαλάνδρι.

Το «Le Pavillon» ήρθε για να μείνει

Jacques Le Diveller. Για τους νεότερους της γαστρονομίας το όνομα δεν λέει τίποτα. Για τους παλαιότερους, όμως, ειδικά τους έχοντες σχέσεις με το Παρίσι λέει πολλά και αποτελεί σύμβολο της υψηλής κουζίνας με βάση το ψάρι. Στην Ελλάδα ήρθε πριν από 10-15 χρόνια σύμβουλος στο εστιατόριο «Peninsula» στην Ελούντα με εκπρόσωπο του ως resident chef ένα ταλαντούχο νεαρό παιδί το οποίο, όταν τελείωσε η συνεργασία επέλεξε να παραμείνει. Σήμερα, ο Jean Charles Metayer (το παιδί της ιστορίας μας) φτασμένος chef πλέον, συνεχίζει τη γευστική του πορεία στο δικό του εστιατόριο που άνοιξε σχεδόν εν μέσω πανδημίας και κάνει από τις αρχές του καλοκαιριού τα πρώτα σταθερά και επιτυχημένα βήματα στον χώρο του, στο Χαλάνδρι.

Το «Le Pavillon» είναι όμορφο και ελκυστικό μέσα και έξω. Μέσα κυριαρχεί το ξύλο και το μάρμαρο σε ένα περιβάλλον με σωστό φωτισμό, σύγχρονα χρώματα και αναπαυτικούς καναπέδες. Έξω η καταπράσινη αυλή – κήπος είναι χάρμα ιδέσθαι και μια μικρή όαση απόλαυσης κάθε φορά που ο καιρός το επιτρέπει με μια προϋπόθεση όμως. Να υπάρχει επαρκής φωτισμός (όχι φωταψία) για να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας και (γιατί όχι) να το σχολιάζουμε και δεύτερον να φωτιστούν κατάλληλα τα δέντρα για να μην φαντάζουν σαν σκοτεινός γίγαντας του παραμυθιού στο σκοτάδι.

Το «Le Pavillon» ήρθε για να μείνει

Ας έλθουμε όμως και στη γεύση. Προφανώς μόνο κακό δεν μπορεί να είναι. Μαθητής του Le Diveller γαρ. Παράλληλα είναι αναμενόμενο να έχει την τιμητική του το ψάρι. Ας μην ξεχνάμε ότι από το 1967 που άρχιζα να ζω στο Παρίσι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας 1980 το «Le Diveller» ήταν η επιτομή του ψαριού στην πόλη του Φωτός. Το ίδιο και τώρα για την Αθήνα. Κατά το δάσκαλο και ο μαθητής. Δεν θα σας κουράσω με σχοινοτενείς περιγραφές πιάτων. Άλλωστε δεν είναι και το στυλ μου. Θα σταθώ λίγο στις καραβίδες με το καρπάτσιο χταποδιού με κύριο χαρακτηριστικό την ακρίβεια διαχείρισης της πρώτης ύλης και την αρμονική συνύπαρξη όλων των στοιχείων του πιάτου. Εξαιρετικός είναι επίσης και ο καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος με διακριτικό κάπνισμα που του προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και ψήσιμο στην εντέλεια.

Φυσικά και το κρέας έχει μια επαρκή θέση στο μενού, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν την προϊστορία του Metayer. Θα έλεγα μάλιστα ότι οφείλει να παραμείνει σ’ αυτό το είδος κουζίνας και να την εξελίξει. Είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψει.

Αξιολόγηση: 14,5/20↑

PAVILLON Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774. Ωράριο λειτουργίας: Από 6 μ.μ. Κλειστά Δευτέρα. Τιμή: € 60-90 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Στο εστιατόριο.

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.