ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιώργος Χατζηγιαννάκης: δύο λόγια για ένα φίλο που έφυγε

Υπάρχουν φορές που τα πολλά λόγια όχι μόνο είναι φτώχεια αλλά και να υποβαθμίζουν την αξία του ανθρώπου και το μέγεθος της απώλειας για το χώρο της δράσης του.

Γιώργος Χατζηγιαννάκης: δύο λόγια για ένα φίλο που έφυγε

Για τον Γιώργο λόγια όπως «πατριάρχης», «ιεροκήρυκας», «σπουδαίος γαστρονόμος» ηχούν παράταιρα και φοβάμαι ότι ούτε και ο ίδιος θα ήθελε να συνοδεύουν το όνομά του.

Για μένα, αλλά και για όλους όσοι δεν τον κοιτούσαν απλά αλλά τον έβλεπαν ο Γιώργος ήταν ένας συνειδητοποιημένος πολίτης με άποψη και με οράματα που προσπαθούσαν να βρουν δικαίωση στο χώρο της γεύσης. Προϊόν αυτών ήταν και η «Σελήνη», απλό κερασάκι στην τούρτα του έργου του στο χώρο της γεύσης που απλώθηκε και επηρέασε όλα τα Κυκλαδονήσια και όχι μόνο. Του μίλησα δύο μέρες πριν πεθάνει χωρίς να ξέρω ότι κατευθυνόταν ήδη προς το σημείο της λύτρωσης. Ήταν φίλος μου και βλεπόμασταν πιο συχνά όσο έμενα και εγώ στην Αγία Παρασκευή...

Χαμηλών τόνων, με άποψη και με χροιά διανοούμενου ήταν εξαίρετος συζητήτης. Δυστυχώς, με πρόλαβε η είδηση του θανάτου του. Θα τον θυμάμαι πάντα όπως και όλοι όσοι τον γνώρισαν και είναι φτιαγμένοι από την ίδια πάστα.

Καλό σου ταξίδι φίλε μου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό