Follow us

Γιώργος Χατζηγιαννάκης: δύο λόγια για ένα φίλο που έφυγε

Υπάρχουν φορές που τα πολλά λόγια όχι μόνο είναι φτώχεια αλλά και να υποβαθμίζουν την αξία του ανθρώπου και το μέγεθος της απώλειας για το χώρο της δράσης του.

Γιώργος Χατζηγιαννάκης: δύο λόγια για ένα φίλο που έφυγε

Για τον Γιώργο λόγια όπως «πατριάρχης», «ιεροκήρυκας», «σπουδαίος γαστρονόμος» ηχούν παράταιρα και φοβάμαι ότι ούτε και ο ίδιος θα ήθελε να συνοδεύουν το όνομά του.

Για μένα, αλλά και για όλους όσοι δεν τον κοιτούσαν απλά αλλά τον έβλεπαν ο Γιώργος ήταν ένας συνειδητοποιημένος πολίτης με άποψη και με οράματα που προσπαθούσαν να βρουν δικαίωση στο χώρο της γεύσης. Προϊόν αυτών ήταν και η «Σελήνη», απλό κερασάκι στην τούρτα του έργου του στο χώρο της γεύσης που απλώθηκε και επηρέασε όλα τα Κυκλαδονήσια και όχι μόνο. Του μίλησα δύο μέρες πριν πεθάνει χωρίς να ξέρω ότι κατευθυνόταν ήδη προς το σημείο της λύτρωσης. Ήταν φίλος μου και βλεπόμασταν πιο συχνά όσο έμενα και εγώ στην Αγία Παρασκευή...

Χαμηλών τόνων, με άποψη και με χροιά διανοούμενου ήταν εξαίρετος συζητήτης. Δυστυχώς, με πρόλαβε η είδηση του θανάτου του. Θα τον θυμάμαι πάντα όπως και όλοι όσοι τον γνώρισαν και είναι φτιαγμένοι από την ίδια πάστα.

Καλό σου ταξίδι φίλε μου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…