ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαροκεφτέδες για όλες τις ώρες

Ψαροκεφτέδες για όλες τις ώρες

Οι κεφτέδες από ψάρι ή γαριδούλες, είναι συνήθως η δεύτερη ευκαιρία, που δίνουμε στο ψάρι που φτιάξαμε βραστό ή ψητό και περίσσεψε. Όμως, η νοστιμιά τους και το ότι μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα υλικά, κάνουν τους ψαροκεφτέδες ένα ωραίο πιάτο που μπορεί να γίνει εξίσου καλό με κατεψυγμένο, όπως και με φρέσκο ψάρι ή με γαρίδες. Φυσικά, οι ψαροκεφτέδες είναι τέλειοι σαν μεζές. Αν όμως "ντυθούν" με σάλτσα ντομάτα ή σάλτσα με κάρι ή λευκή σάλτσα και βάλουμε δίπλα για συνοδεία ρύζι ή ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες, έχουμε ένα πλήρες, χορταστικό φαγητό.

Εκτός από τις μάλλον εύκολες και γρήγορες συνταγές που προτείνουμε, αν θέλετε κάτι πιο σύνθετο κα ασυνήθιστο δοκιμάστε τα πολύ δημοφιλή "Kibbeh samak" από τον Λίβανο, δηλαδή κεφτεδάκια γεμιστά από ψάρι και πλιγούρι. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Updated: 28/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/07/19

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.