Follow us

Σαλπάρουμε για το Tinos Food Paths 2019

Mε σύνθημα “Στους μύλους -Στα κελλιά -Στην Καλλονή -Ο μαγικός κύκλος της Ζωής”, το 5ο Tinos Food Paths υπόσχεται μια συναρπαστική εβδομάδα εκδηλώσεων γαστρονομίας και πολιτισμού στο πανέμορφο νησί…

Σαλπάρουμε για το Tinos Food Paths 2019

"Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός βρίσκεται παντού. Στη θάλασσα και στα χωράφια μας. Στα σπίτια μας και στις αυλές. Στα κατώγια. Στα κελάρια. Στα αγαθά που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου αυτού. Η εξωστρέφεια αυτού του πολιτιστικού στοιχείου μας αφορά. Όλους. Από το μικρότερο καφενείο στην πλατεία του χωριού ή σε κάποιο στενό της Χώρας μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο, παραλιακό, παραθαλάσσιο ή εντός της ενδοχώρας…” .
Ο εύστοχος προσδιορισμός της αρχικής φιλοσοφίας και των στόχων της ομάδας Tinos Food Paths, είναι με τα δικά τους λόγια, δυο χρόνια πριν. Οι εκδηλώσεις της δράσης αισίως φτάνουν φέτος στην 5η τους διοργάνωση, με ένα πρόγραμμα που ακούγεται, πραγματικά, πιο ενδιαφέρον από κάθε φορά. Με τα δικά τους λόγια πάντα, “το όραμα της ομάδας του Tinos Food Paths είναι να αναδείξει την γαστρονομία, την παράδοση και την αυθεντικότητα της Τήνου, εμπνέοντας ανθρώπους να συνεργαστούν και να προσφέρουν τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους, τον χρόνο τους, τα προϊόντα που παράγουν.”

Σαλπάρουμε για το Tinos Food Paths 2019

Η όρεξη, η σύμπνοια, το κοινό όραμα, η ανιδιοτελής συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών, που οργανώνει αυτά τα πέντε χρόνια τις εκδηλώσεις Tinos Food Paths, αποτελεί μάλλον μοναδικό παράδειγμα συνεργασίας στον ελλαδικό χώρο. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τη σκληρή και εμπνευσμένη δουλειά μικρών και μεγάλων, που συμμετέχουν: η Τήνος έχει ήδη καταγραφεί σαν γαστρονομικός προορισμός και οι δραστηριότητες του www.tinosfoodpaths.gr σίγουρα έχουν συμβάλει σε αυτό. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση “ανοίγουν τα μάτια” επαγγελματιών του νησιού και κοινού, αναπτύσσονται εποικοδομητικές συνεργασίες και, παράλληλα, αποκαλύπτεται ένας άγνωστος κόσμος παράδοσης, που δεν πρέπει να χαθεί. Με γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, ανοιχτά μαγειρέματα, σεμινάρια από ειδικούς, παρουσίαση παραδοσιακών τεχνικών και συνταγών, που τείνουν να ξεχαστούν. Παράλληλα, προβάλλεται και ο τόπος και η πολιτιστική παράδοση της Τήνου.

Η γενική περιγραφή των εκδηλώσεων που μας κοινοποίησαν, δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρέπει να πάρουμε το πλοίο για Τήνο, την καλύτερη εποχή, μάλιστα! Οι εκδηλώσεις κρατούν από 13 ως 19 Μαΐου, διάστημα που διευκολύνει τον επισκέπτη να επιλέξει τις ημέρες.

Tinos Food Paths 2019
“Στους μύλους
Στα κελλιά
Στην Καλλονή
Ο μαγικός κύκλος της Ζωής”

“Οι φετινές δράσεις θα κάνουν βόλτα σε μύλους, σε αλώνια, σε κελλιά στην ενδοχώρα του νησιού και θα δημιουργήσουν «κύκλους» ζωής, παρέας, νοστιμιάς και γεύσης. Θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
Μαγειρέματα» στον χώρο της Παλαιάς Ψαραγοράς στην Χώρα της Τήνου από καταξιωμένους chefs και από όλη την Ελλάδα.
-Ομιλίες για την διατροφή και την γαστρονομία από διακεκριμένους ανθρώπους της γεύσης και της διατροφής.
Μαγικούς Κύκλους» στο χωριό Καλλονή της Τήνου, με διαδραστικά δρώμενα, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, πεζοπορίες ανάμεσα σε αλώνια, κελλιά και μύλους, γαστρονομικά εδέσματα και πολλές ιστορίες, που θα αποφύγουμε να τις διηγηθούμε για να έρθετε να τις βιώσετε από κοντά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Tinos Food Paths, θα διεξαχθεί το 3ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από το Difford’s Guide με προσκεκλημένους κορυφαίους bartenders και επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η έναρξη της γιορτής γαστρονομίας και πολιτισμού θα γίνει την Κυριακή 12 Μαΐου με ένα μεγάλο πάρτυ στην Παλαιά Ψαραγορά, όπου θα στηθεί το Aegean Cocktails & Spirits Pop Up Bar και θα μας σερβίρουν κοκτέιλ με τοπικότητα, bartenders από τα καλύτερα μπαρ της χώρας.“

www.tinosfoodpaths.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…