Follow us

Ανοιχτές πίτες

Ανοιχτές πίτες

Οι ανοιχτές πίτες ετοιμάζονται πιο γρήγορα από τις σκεπαστές αδελφές τους και αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο μπορεί να είναι έτοιμες, μαζί με το χρόνο για την ετοιμασία της γέμισης, μέσα σε μια ώρα. Σοβαρό πλεονέκτημα είναι και η εμφάνισή τους καθώς φαίνονται τα χρώματα και οι υφές των υλικών. Οι φθινοπωρινές αφίξεις των αχλαδιών και των κυδωνιών, ενώ ακόμα παίζουν τα καλοκαιρινά λαχανικά και τα φρέσκα βότανα, αλλά και το μάζεμά μας στο σπίτι (σχολεία, δουλειά) και ή έστω ελαφριά υποχώρηση της θερμοκρασίας, φέρνουν στο μαγειρικό προσκήνιο και πιο μεστά υλικά όπως τα τυριά και οι ξηροί καρποί, αλλά και τα παχουλά ψάρια όπως ο σολομός.
Με μια τέτοια γοητευτική γκάμα υλικών μπροστά μας, ετοιμάσαμε τις προτάσεις μας - κάποιες γλυκές, κάποιες γλυκάλμυρες, κάποιες αλμυρές- για να τιμήσουμε τον αμφίρροπο και μεταβατικό μήνα Σεπτέμβριο που διανύουμε.

Updated: 22/09/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/09/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…