Follow us

Μαγειρεύουμε με φρέσκα αρωματικά βότανα

Μαγειρεύουμε με φρέσκα αρωματικά βότανα

Ο πιο απλός και εντυπωσιακός τρόπος για να δώσουμε χαρακτήρα και ένταση σ’ ένα πιάτο είναι τα αρωματικά βότανα. Φρέσκα ή ξερά, σε μικρή η πιο μεγάλη ποσότητα, κάνουν πάντα τη διαφορά.
Είναι βασικό να θυμόμαστε, πως η γεύση και κυρίως το άρωμα των αρωματικών βοτάνων είναι πολύ διαφορετικό στη φρέσκια από την αποξηραμένη εκδοχή τους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε ορισμένα φαγητά ταιριάζει η μια μορφή και σε ορισμένα η άλλη. Προσωπικά, το μόνο βότανο που θεωρώ ότι διατηρεί ατόφιες, σχεδόν, τις αρετές του αποξηραμένο είναι ο δυόσμος, που αρτύζει υπέροχα μια κολοκυθόπιτα (με κόκκινη κολοκύθα) ή το γιαούρτι σαν σάλτσα σε μικρασιατικά και ποντιακά φαγητά. Ενώ η ξερή ρίγανη, όπως και το θυμάρι, γίνονται κάτι άλλο όταν ξεραίνονται σε σχέση με τη φρέσκια τους εκδοχή που θα ήταν άδικο να υποστηρίξω πως δεν με συναρπάζει: φέτα με ρίγανη, κολοκυθάκια βραστά, μια πρέζα στο λαδολέμονο για το ψητό ψάρι ή στη φακή σούπα…
Κατά τα λοιπά, είμαι οπαδός των φρέσκων βοτάνων. Το καλοκαίρι, μάλιστα, που κυριολεκτικά οργιάζουν, είναι η πιο καλή στιγμή για να απολαύσουμε τα μοναδικό αρώματά τους. Οι συνταγές που σας προτείνουμε βρίσκονται κάπου στη μέση από πλευράς ευκολίας -και σος μπεαρνέζ υπάρχει και κοτόπουλο Κιέβου υπάρχει και πέστο έχουμε. Αναδεικνύουν, όμως, υπέροχα τα αρωματικά βότανα, και αποδεικνύουν την υπεροχή τους ως άρτυμα.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;