Follow us

Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων Αθήνα 2018

Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων Αθήνα 2018

Refugee Food Festival, Αθήνα, 19-24 Ιουνίου 2018.
Τα εστιατόρια της Αθήνας ανοίγουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ.

Από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου το μενού των εστιατορίων της Αθήνας εμπλουτίζεται με πιάτα που έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει από κοινού οι σεφ των εστιατορίων σε συνεργασία με πρόσφυγες σεφ: πρωτότυπες επιλογές, πιάτα από δύο σεφ… Μια πρωτοβουλία γαστρονομίας και αλληλεγγύης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου, 14 πόλεις στον κόσμο ενώνουν δυνάμεις: Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λυόν, Μασσαλία, Παρίσι, Μπορντό, Λιλ, Μπολόνια, Κέιπ Τάουν, Στρασβούργο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 19 Ιουνίου
- Κουζίνα Ερυθραίας από την Seinat Neftalem • Bluefish Athens, Μοναστηράκι (δείπνο)
- Κουζίνα Ιράν από την Mahboubeh Tavakoli • Σεϋχέλλες, Κεραμεικός (δείπνο)

Τετάρτη 20 Ιουνίου
- Κουζίνα Ιράκ από τον Adel Al Ahmad • Βασίλαινας Εστιατόριο, Ιλίσια (δείπνο)
- Κουζίνα Ερυθραίας από την Seinat Neftalem • Bluefish Athens, Μοναστηράκι (δείπνο)
- Πολυπολιτισμική Κουζίνα από μέλη του καφέ-εστιατορίου NAN, Εστιατοριο, Μυτιλήνη (γεύμα, δείπνο)

Πέμπτη 21 Ιουνίου
- Κουζίνα Συρίας από τον Barshank Haj Younes • ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ στης Νεφέλης, Εξάρχεια (dinner)
- Κουζίνα Ιράκ από τη Roaa Sabah • Mama Roux, Μοναστηράκι (γεύμα, δείπνο)
- Κουζίνα Ιράκ από τον Adel Al Ahmad • Βασίλαινας Εστιατόριο, Ιλίσια (δείπνο)

Παρασκευή 22 Ιουνίου
- Κουζίνα Ιράκ από τη Roaa Sabah • Mama Roux, Μοναστηράκι (γεύμα, δείπνο)
- Κουζίνα Μαρόκου από τη Turia Besbas • Scala Vinoteca, Κολωνάκι (δείπνο)

Κυριακή 24 Ιουνίου
- Κουζίνα Μαρόκου από τη Turia Besbas • Scala Vinoteca, Κολωνάκι (δείπνο)

Το Φεστιβάλ Μαγειρική Προσφύγων είναι μια πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών που ξεκίνησε από την οργάνωση Food Sweet Food και διοργανώνεταισε συνεργασία με την Ύπατη
Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

refugeefoodfestival.com

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…