Follow us

Σαλάτες για νηστεία και γιορτή

Σαλάτες για νηστεία και γιορτή

Κάποια θα τηρήσουμε αυστηρά τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Ορισμένοι μάλιστα, δεν θα φάμε ούτε λάδι τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Κάποιοι άλλοι, ούτε που θα καταλάβουμε /θα ενδιαφερθούμε /θα μας απασχολήσει το σπορ της νηστείας. Περί ορέξεως… Πάντως, αν θέλουμε να το δούμε το θέμα παραδοσιακά και να νηστέψουμε αυστηρά, ο πιο απλός τρόπος είναι η ξηροφαγία με ψωμί, ωμά λαχανικά, ξηρούς καρπούς και χαλβά. Αν μας πέφτει πολύ, υπάρχουν και τα ζυμαρικά ή το ρύζι με τις αμαγείρευτες σάλτσες (λίγη ντομάτα, λίγοι ξηροί καρποί, αρωματικά βότανα, ελαιόλαδο, πιπέρι, διάφορα μπαχαρικά, κλπ.) Και, βεβαίως, υπάρχουν πάντα οι σαλάτες: είτε ωμές είτε με λίγο μαγείρεμα για κάποια υλικά είτε τελείως χορτοφαγικές είτε με λίγο τυρί ή ό,τι άλλο, ανάλογα με τις συνήθειες. Ωραίες, πλούσιες σαλάτες, που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος και στο πασχαλινό τραπέζι, αντίβαρο ή συμπλήρωμα του πολύ και μάλλον λιπαρού κρεατικού που θα πρωταγωνιστήσει εντός των ημερών.

Updated: 19/04/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 26/04/16

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;