Follow us

Το φρέσκο σκόρδο έγινε τουρσί

Πριν ωριμάσει και πριν πάρει το σχήμα του το κεφάλι του σκόρδου, τα λεπτά και τρυφερά κοτσανάκια του, συλλέγονται με προσοχή και το αποτέλεσμα είναι ένα gourmet προϊόν.

Το φρέσκο σκόρδο έγινε τουρσί

Ονομάζεται φρέσκο σκόρδο τουρσί και ξεκίνησε την πορεία του στα deli μαγαζιά της Αθήνας, μόλις πριν από λίγες ημέρες. Η οικογένεια Τράμπα, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων στο χωριό Στενό Αρκαδίας, αποφάσισε να αναβιώσει ουσιαστικά αυτή τη συνταγή, καθώς αποτελεί έναν παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας του σκόρδου.

Ο τρόπος που ακολουθείται για την παρασκευή του τουρσιού, είναι κληρονομιά της κυρίας Κατερίνας από την μητέρα της. «Για εμάς, αποτελούσε μέρος της καθημερινής μας διατροφής» θα μας πει ο κ. Κωνσταντίνος Τράμπας, γιός της κυρίας Κατερίνας και συμμέτοχος στην οικογενειακή επιχείρηση Trabart, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. «Όταν επέστρεφαν οι γονείς μου από τις αγροτικές δουλειές, η μητέρα μου έφερνε διάφορα προϊόντα στο σπίτι, ανάλογα και με την εποχή. Με το φρέσκο σκόρδο έφτιαχνε τουρσί, το οποίο όλο το χειμώνα το καταναλώναμε είτε σε ομελέτες, είτε στη μαγειρική, είτε ακόμη και ως συνοδευτικό σε τσίπουρο ή ούζο.» Αυτές ακριβώς οι παιδικές μνήμες, στάθηκαν αρκετές ώστε να εντάξουν στα προϊόντα που καλλιεργούν, παρασκευάζουν και συσκευάζουν και το σκόρδο τουρσί. «Για την οικογένειά μου, αποτελεί αγαπημένη επιλογή, απλώς πλέον αποφασίσαμε αυτό ακριβώς να το μοιραστούμε με τον κόσμο.»

Το προϊόν διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα. Ενδεικτικά: Πανδαισία (Αγία Παρασκευή), Βανίλια – Κανέλλα (Λουίζης Ριανκούρ – Αμπελόκηποι), Delicatessen Λέντζος (Υμηττού 86, Παγκράτι), Agrotica Corner, Λ. Μαραθώνος 41, Γέρακας και στα Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος (Σαντορίνη, Ακράτα, Κυπαρισσία)

Trabart, Τηλ.: 2710 221745, 6972 021912, www.trabart.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…