Follow us

Αναβίωση Βυζαντινών γεύσεων

Το Σάββατο 15/01 και ώρα 21:00 η πειραματική αρχαιολόγος-ερευνήτρια της Ιστορίας της Ελληνικής Διατροφής (www.historyofgreekfood.

Αναβίωση Βυζαντινών γεύσεων

org ), Μαριάννα Καβρουλάκη, εμπνεύστρια και συνδιοργανώτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας (Κρήτη), ρίχνει ματιές στα τραπέζια των πλούσιων και των φτωχών της εποχής των Κομνηνών. Το δείπνο ξεκινά με ένα ποτήρι κονδίτο φτιαγμένο με κρασί και διάφορα μπαχαρικά, και ακολουθούν κουνέλι κρασάτο καρυκευμένο με πιπέρι και ναρδόσταχυ, χοιρινό με οινόμελι, σιλιγνίτη άρτο φτιαγμένο με αλεύρι κοσκινισμένο με μεταξωτό κόσκινο αλλά και φάβα από μαυρομάτικα φασόλια, ελιές με σινάπι, κάππαρη με οξύμελι, αντίδια με ελαιόγαρο, πίτες ψημένες σε καυτή πλάκα και πολλά άλλα. Το δείπνο θα κλείσει με ρυζόγαλο, γλυκό κυδώνι και σερμπέτι με γάλα αμυγδάλων. Συμμετοχή 21Ε : (κόστος φαγητού για μέλη και φίλους). Απαραίτητη και η τηλεφωνική κράτηση στο club Εύμαρος 2106207824. (10:00 - 14:00 κ 18:00 - 21:00 Σάββατο 11:00 - 15:00)

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…