ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ με βύσσινο ή κεράσι.

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ

Υλικά

1 κιλό βύσσινο ολόκληρο (με τα κουκούτσια), ή κεράσια

1 κιλό ζάχαρη

2 μέτρια ξύλα κανέλας

12 κεφαλάκια γαρίφαλα (μοσχοκάρφια) ολόκληρα

1/2 κιλό κονιάκ

Εκτέλεση

Σ’ ένα ευρύχωρο βάζο με φαρδύ άνοιγμα, βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά με τη σειρά που γράφουμε, χωρίς το κονιάκ τα κλείνουμε από επάνω με το πώμα , και αφού τα κουνήσουμε καλά να ανακατευθούν, τα αφήνουμε να λιαστούν 40 μέρες.

Κατόπιν προσθέτουμε στο σιρόπι πού δημιουργήθηκε και το κονιάκ για να γίνει το ποτό και το αφήνουμε σκεπασμένο με τη γάζα πάλι στον ήλιο για 10 ημέρες ακόμη, να "ωριμάσει" πολύ καλά.

Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση, αφού πρώτα βγάλουμε τα βύσσινα, τα οποία έχουν συρρικνωθεί.

Επίσης...

Λικέρ από Φύλλα Δάφνης

Πώς θα φτιάξετε λικέρ από φύλλα δάφνης.

Λικέρ Μήλο

Πώς θα φτιάξετε λικέρ μήλο.

Περισσότερα από

Ποτό

Αρωματικό Λικέρ Αρμπαρόριζα

Η συνταγή για αρωματικό λικέρ αρμπαρόριζα.

Λικέρ Φουντούκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ φουντούκι.

Λικέρ με Δυόσμο και Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με δυόσμο και μέντα.

Λικέρ με Ροδοπέταλα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ με ροδοπέταλα.

Λικέρ Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ λεμονιού.

Λικέρ Βερίκοκο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ βερίκοκο.

Λικέρ με Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με μέντα.

Πώς θα φτιάξεις τη Rosita

Η συνταγή για το Negroni του καλοκαιριού.

Πώς θα φτιάξεις το Espresso Martini

Η συνταγή για το κλασικό κοκτέιλ με βότκα, λικέρ καφέ και espresso.

Πώς θα φτιάξεις το Rum Swizzle

Η συνταγή για το (ανεπίσημο) εθνικό κοκτέιλ των Βερμούδων.