Follow us

Παξιμαδάκια Δίχρωμα

Η συνταγή για δίχρωμα παξιμαδάκια με σοκολάτα.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΔΙΧΡΩΜΑ

Υλικά

1 κούπα λάδι (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο ή μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο)

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κούπα ζάχαρη

1/2 φλ. καφέ κονιάκ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. κοφτό σόδα

2 κ.γ κοφτά μπέικιν

3-4 κ.σ. κακάο (συν 1 κ.σ. έξτρα λάδι)

750 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε το λάδι, με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα στην οποία έχουμε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα και την κανέλα.

Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και βάζουμε στην άκρη τη μισή ζύμη.

Στην υπόλοιπη προσθέτουμε το κακάο και επειδή θα σφίξει 1 κουταλιά έξτρα λάδι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφα καφέ.

Χωρίζουμε τις δυο ζύμες (τη λευκή και τη σοκολατένια) σε 4-5 ίσα μέρη.

Παίρνουμε 1 κομμάτι από την κάθε ζύμη και ανοίγουμε με το καθένα μια λωρίδα ζύμης στον πάγκο μας.

Τοποθετούμε την καφέ λωρίδα πάνω στη λευκή και κλείνουμε σε ρόλο από τη φαρδιά πλευρά.

Ρολάρουμε λίγο για να μακρύνει το μπαστούνι μας και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα μπαστούνια μας. Χαράζουμε το κάθε μπαστούνι με ένα μαχαίρι σε ίσα μέρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλότερη θέση στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Μόλις βγάλουμε τη λαμαρίνα κόβουμε ως κάτω τα κομμάτια στο σημείο που τα είχαμε χαράξει και τα ξανά στρώνουμε στη λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά τώρα προς τα πάνω.

Ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά στους 140 βαθμούς μέχρι τα παξιμάδια να στεγνώσουν.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.