ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παξιμαδάκια Δίχρωμα

Η συνταγή για δίχρωμα παξιμαδάκια με σοκολάτα.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΔΙΧΡΩΜΑ

Υλικά

1 κούπα λάδι (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο ή μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο)

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κούπα ζάχαρη

1/2 φλ. καφέ κονιάκ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. κοφτό σόδα

2 κ.γ κοφτά μπέικιν

3-4 κ.σ. κακάο (συν 1 κ.σ. έξτρα λάδι)

750 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε το λάδι, με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα στην οποία έχουμε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα και την κανέλα.

Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και βάζουμε στην άκρη τη μισή ζύμη.

Στην υπόλοιπη προσθέτουμε το κακάο και επειδή θα σφίξει 1 κουταλιά έξτρα λάδι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφα καφέ.

Χωρίζουμε τις δυο ζύμες (τη λευκή και τη σοκολατένια) σε 4-5 ίσα μέρη.

Παίρνουμε 1 κομμάτι από την κάθε ζύμη και ανοίγουμε με το καθένα μια λωρίδα ζύμης στον πάγκο μας.

Τοποθετούμε την καφέ λωρίδα πάνω στη λευκή και κλείνουμε σε ρόλο από τη φαρδιά πλευρά.

Ρολάρουμε λίγο για να μακρύνει το μπαστούνι μας και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα μπαστούνια μας. Χαράζουμε το κάθε μπαστούνι με ένα μαχαίρι σε ίσα μέρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλότερη θέση στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Μόλις βγάλουμε τη λαμαρίνα κόβουμε ως κάτω τα κομμάτια στο σημείο που τα είχαμε χαράξει και τα ξανά στρώνουμε στη λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά τώρα προς τα πάνω.

Ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά στους 140 βαθμούς μέχρι τα παξιμάδια να στεγνώσουν.

Επίσης...

Διπλοσοκολατένιο Σουφλέ

Και με κακάο και με κουβερτούρα, για την πιο έντονη σοκολατένια γεύση.

Κέικ-Τούρτα με Άρωμα Μαστίχα

Ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ, για φανατικούς της σοκολάτας. Σοκολάτα και μέσα και, ακόμα περισσότερη, έξω.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τσιζ Κέικ Φούρνου με Σοκολάτα

Ένα πολύ νόστιμο τσιζ κέικ, με βάση από σοκολατένιο μπισκότο και πλούσια γέμιση από τυρί κρέμα.

Τραγανή Πίτα με Μπανάνα και Σοκολάτα

Ένας αλλιώτικος, σοκολατένιος μπακλαβάς, με τραγανό βουτυράτο φύλλο, που κρύβει μέσα του ζεστή σοκολάτα και φρέσκια μπανάνα.

Κορμός Λευκής Σοκολάτας

Αν και δεν κατατάσσεται ακριβώς στις σοκολάτες, η λευκή σοκολάτα έχει πολλούς φανατικούς φίλους.

Πουτίγκα Σοκολάτας με Σάλτσα Κανέλας

Η σοκολάτα αγαπά όλα τα μπαχαρικά και κυρίως την κανέλα.

Το πιο Γρήγορο Σοκολατένιο Γλυκό

Μια γεύση που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι με μια καλή έτοιμη σφολιάτα.

Γρήγορη Τάρτα Σοκολάτα με Ξηρούς Καρπούς

Δεν θέλει ψήσιμο, δεν θέλει τεχνικές, δεν θέλει κόπο.

Πανεύκολη Μους Σοκολάτα με Γιαούρτι

Ένας καλός φίλος της σοκολάτας είναι το γιαούρτι. Η ελαφρώς ξινούτσικη γεύση του την κάνει πιο ανάλαφρη.

Ο πιο Εύκολος Σοκολατένιος Κορμός

Γίνεται με τέσσερα μόνο υλικά, πολύ γρήγορα και εύκολα. Η κουβερτούρα διαφοροποιεί τη γεύση του από τον κλασικό κορμό με κακάο.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σοκολατένιες Μπάρες χωρίς Ψήσιμο

Έντονη γεύση σοκολάτας γι' αυτές τις μπάρες που γίνονται γρήγορα και με λίγα υλικά, τα οποία συνήθως έχουμε στο σπίτι.