Follow us

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

4-5 μανταρίνια

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

8 αβγά

1 βανίλια

400 γρ. γάλα

1 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού

βούτυρο για το σκεύος

Για τη σος σοκολάτας

100 γρ. κακάο

150 γρ. ζάχαρη

350 γρ. νερό

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια. Κόβουμε τη φλούδα σε μικρότερα κομμάτια και την αλέθουμε στο μούλτι. Θα χρειαστούμε 2 κ.σ. γεμάτες πολτό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, τον πολτό μανταρινιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε στο γάλα το προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τους ενσωματώνουμε με το σύρμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο γλυκό με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε μια μέτρια φόρμα ή 6-8 ατομικά φορμάκια, μοιράζουμε το μίγμα και βάζουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια σε μεγαλύτερο ταψί.

Γεμίζουμε με νερό ως τη μέση του ταψιού και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δέσει η κρέμα, για 50' περίπου.

Όσο ψήνεται η πουτίγκα, ετοιμάζουμε τη σος σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με το σύρμα το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2', ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 2'.

Ξεφορμάρουμε την πουτίγκα και σερβίρουμε με τη σος σοκολάτας. Είναι πιο νόστιμη ζεστή.

Tip

Γίνεται και με λεμόνι ή πορτοκάλι. Για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα, ντύνουμε τη φόρμα με τσαλακωμένο χαρτί ψησίματος.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.