ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

ΤΡΑΙΦΛ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Υλικά

Για το μπράουνι

250 γρ. κουβερτούρα

180 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

1 βανίλια

40 γρ. κακάο

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

επιπλέον 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Για τη μους

170 γρ. κουβερτούρα

230 ml κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

Για την κρέμα καραμέλα

2 συσκευασίες έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (βρίσκουμε πια σε όλα τα σουπερμάρκετ)

200 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη

1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε αρχικά το μπράουνι (μπορούμε να το κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα).

Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τα 250 γρ. κουβερτούρα, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά εκτός φωτιάς.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη βανίλια και ένα ένα τα αβγά.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.

Όταν το μίγμα γίνει λείο, ρίχνουμε το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί 30x20 εκ. ή μια στρογγυλή φόρμα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα και ψήνουμε για 35'.

Αφού κρυώσει το μπράουνι, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε μπουκιές 2 εκ. περίπου.

Για τη μους, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (κρύα) μαζί με τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγί, προσθέτουμε τη σοκολάτα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μίγμα.

Τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη να κρυώσει και να σφίξει.

Για την κρέμα καραμέλα, χτυπάμε την κρέμα (κρύα) μαζί με τη βανίλια μέχρι να αποκτήσει μια υφή σαν γιαούρτι.

Ενσωματώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει.

Για να στήσουμε το γλυκό, στρώνουμε με μπράουνις τον πάτο σε ένα ωραίο μεγάλο γυάλινο μπολ.

Συνεχίζουμε με μία στρώση μους, μία μπράουνις, μία κρέμα καραμέλα και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό με τριμμένη σοκολάτα.

Tip

Για να φτιάξουμε μόνοι μας καραμελωμένο γάλα, βάζουμε να βράσουν 5 κουτιά ζαχαρούχο (για οικονομία, επειδή το ρεύμα κοστίζει), αφού τους αφαιρέσουμε το χαρτί της συσκευασίας, για 3 ώρες, φροντίζοντας πάντα να είναι σκεπασμένα με νερό.

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.