ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

100 γρ. κουβερτούρα

½ φλιτζ. κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

½ ποτήρι γάλα

50 γρ. ξανθές σταφίδες

100 γρ. πορτοκάλι ή μιξ εσπεριδοειδή κόντιτα

2 κ.σ. κουκουνάρι

βούτυρο και ψιλό σιμιγδάλι για τη φόρμα

Για το γλάσο

2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο αλκοόλ για ½ ώρα περίπου.

Τρίβουμε τη σοκολάτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού: θα τριφτεί πανεύκολα αν την έχετε κρύα από το ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα, 3 κ.σ. από το ρούμι που μουλιάζουν οι σταφίδες, το γάλα και, μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν.

Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες (στυμμένες) και τα κόντιτα (θα τα βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ, στα είδη ζαχαροπλαστικής) και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26 εκ. με τρύπα στη μέση, την πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και μεταφέρουμε εκεί το μίγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας με ένα κουτάλι τη ζάχαρη με τη βανίλια και το λεμόνι.

Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο.

Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε το κέικ άλλα 5', το αφήνουμε στη συνέχεια να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Το στολίζουμε με το γλάσο.

Tip

Μην αντικαταστήσετε το αληθινό αγελαδινό βούτυρο με μαργαρίνη. Αφενός δεν βγαίνει ακριβώς η συνταγή, αφετέρου δεν συγκρίνεται με το άρωμά του.

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.