ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σοκολατένια, Μελένια Καρυδόπιτα

Η συνταγή για σοκολατένια, μελένια καρυδόπιτα.

ΜΕΛΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 αυγά

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένα

1 κ.γ. σόδα

1 κ.σ. κονιάκ

2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 1/2 κ.γ. κανέλα

2 βανίλιες

130 γρ. κουβερτούρα

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια μέλι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα στο μπλέντερ να γίνει σκόνη και την ανακατεύουμε με την καρυδόψιχα και το γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν να γίνουν αφρός προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ τη βανίλια το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν, τη βανίλια, την κανέλα, τη σόδα και το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα.

Ανακατεύουμε και διπλώνουμε την κουβερτούρα με τα άλλα υλικά μέσα στο μείγμα.

Τέλος, βάζουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα πολύ προσεκτικά μη σπάσει. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 έως 55 λεπτά.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει το σιρόπι να βράζει (όλα τα υλικά μαζί) και μόλις βγει η καρυδόπιτα και έχει κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε στη ζεστή καρυδόπιτα.

Επίσης...

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.