ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Βουτύρου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Υλικά

Υλικά για 20 μπισκότα

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

80 γρ. άχνη ζάχαρη

1 βανίλια σε σκόνη

150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε τη βανίλια και το αλεύρι.

Ανακατέψτε το μείγμα με απαλές κινήσεις, για να ενωθούν τα υλικά.

Αφήστε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά ανοίξτε τη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού περίπου.

Κόψτε τη με τη βοήθεια κουπάτ και σχηματίστε τα μπισκότα.

Στρώστε ένα αντικολλητικό φύλλο σε ρηχό ταψί και τοποθετήστε εκεί τα μπισκότα με τη σειρά.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 8-10 λεπτά.

Όταν κρυώσουν, ραντίστε τα με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Τip

Αφού σχηματίσετε τα μπισκότα, αφήστε τα για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο, για να μην απλώσουν στο ψήσιμο.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.