ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ

Υλικά

250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

4 κρόκους αβγών

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε πούδρα στο μούλτι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

4 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν

Για το γλάσο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Με το μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπισκότα.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.

Με κουπ πατ ή με το χείλος ενός μικρού ποτηριού κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε με αποστάσεις στο ταψί.

Τα ψήνουμε για 15'-20' και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μπολάκι χτυπάμε με κουτάλι τη ζάχαρη με το ξύσμα και τον χυμό, μέχρι να γίνουν σαν λεία κρέμα.

Κάθε ζάχαρη λειτουργεί διαφορετικά, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος ή λιγότερος χυμός.

Βάζουμε λίγο λίγο τον χυμό και βλέπουμε.

Αφήνουμε το γλάσο για 10' στο ψυγείο.

Βουτάμε το μισό μπισκότο στο γλάσο και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν ή απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια των μπισκότων με κορνέ ή με κουταλάκι.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.