Follow us

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

ΡΟΞΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύµη:

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

1/2 φλιτζάνι καρύδια τριµµένα σκόνη

3 αυγά

µαγιά νωπή (απ’ το φούρνο της γειτονιάς) στο µέγεθος καρυδιού

2 κουτ. γλυκού µπέικιν πάουντερ

ξύσµα από ένα πορτοκάλι ή/και λεµόνι

2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη

λίγο αλάτι

αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερού ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

κανέλα σε ξυλάκι

1/2 φλιτζ. του καφέ χυµό λεµόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύµης, εκτός από το κακάο και τα καρύδια σκόνη. Στο τέλος προσθέτουµε λίγο-λίγο το αλεύρι, ώστε να έχουµε µια ωραία, ελαστική ζύµη.

Την κάνουµε µπάλα και τη χωρίζουµε στα δύο. Στο ένα µισό, προσθέτουµε το κακάο και τα καρύδια, ώστε να πάρει καφέ χρώµα και ζυµώνουµε να ανακατευτούν.

Ανοίγουµε σε ελαφρά αλευρωµένη επιφάνεια τη λευκή ζύµη σε ορθογώνιο πάχους 1/2 εκ. περίπου και πλάθουµε την καφέ σε µπαστούνι κυλινδρικού σχήµατος.

Το µήκος του µπαστουνιού να είναι ίσο µε τη µακριά πλευρά του ορθογωνίου!

Βάζουµε το µπαστούνι της καφέ ζύµης στην άκρη του ορθογωνίου και τυλίγουµε σε ρολό, σφιχτά.

Κόβουµε το ρολό σε φετάκια, πάχους 1/2 εκ. περίπου. Ψήνουµε για µισή ώρα στους 200 βαθµούς Κελσίου.

Εν τω µεταξύ, ετοιµάζουµε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του, µέχρι να αρχίσει να "δένει".

Περιχύνουµε τα ροξάκια ζεστά και τα καπακώνουµε ώστε να ποτιστούν καλύτερα µε το σιρόπι και να µαλακώσουν.

Σερβίρουµε όταν κρυώσουν.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.