Follow us

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

ΡΟΞΑΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υλικά

1 φακελάκι µαγιά

1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό

1 βιτάµ λιωµένο

1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. του καφέ καρυδόψιχα

3 κουτ. της σούπας κακάο σκόνη

αλεύρι, όσο σηκώσει

Για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

το χυµό από µισό λεµόνι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη µαγιά µέσα στο χλιαρό γάλα και προσθέτουµε στη συνέχεια το λιωµένο βιτάµ, το µπέικιν πάουντερ και το αλεύρι-τόσο όσο να γίνει µια µαλακιά ζύµη που να µην κολλάει στα χέρια µας!

Έπειτα, παίρνουµε το 1/3 της ζύµης και προσθέτουµε σ’ αυτήν 2 κουτ. σούπας γάλα, την καρυδόψιχα και το κακάο.

Ζυµώνουµε πάλι το ζυµαράκι µας να αναµιχθούν καλά τα υλικά.

Παίρνουµε τη µισή από την άσπρη ζύµη, την ανοίγουµε µε τα χέρια µας ή µε τον πλάστη µακρόστενη και σε πάχος ένα δάκτυλο περίπου και βάζουµε στην άκρη τη µισή από την καφέ ζύµη µας αφού πρώτα την πλάσουµε στα χέρια µας στρογγυλή και µακριά- σαν κορδόνι.

Αρχίζουµε να τυλίγουµε σε ρολό τις 2 ζύµες. Το ίδιο κάνουµε και µε τις υπόλοιπες µισές ζύµες µας.

Όταν τα ρολά µας είναι έτοιµα, αρχίζουµε να τα κόβουµε σε φέτες µ’ένα µαχαίρι και έπειτα τα τοποθετούµε σ’ένα λαδωµένο ταψί.

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς µέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνουµε το σιρόπι και µόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουµε από µια κουτ. σούπας από πάνω από κάθε ροξάκι και το υπόλοιπο το αφήνουµε να βράσει για 10 λεπτά ακόµη και περιχύνουµε τα ροξάκια µας αφού πρώτα έχουν κρυώσει.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.