ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Κρέμα Μασκαρπόνε και Καλοκαιρινά Φρούτα

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Υλικά

Για μια φόρμα 24 εκ.

Για τη βάση

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους

1 κρόκο αυγού

30 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

Για το γαρνίρισμα

800 γρ. ανάμικτα καλοκαιρινά φρούτα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας το μείγμα.

Όταν γίνει σαν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο παγωμένο νερό.

Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα.

Ανοίξτε τη με τον πλάστη και απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.

Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'. Ξεσκεπάστε την τάρτα και ψήστε τη για 10' ακόμα.

Χτυπήστε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.

Απλώστε τη στην ψημένη βάση και λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε την τάρτα με ψιλοκομμένα φρούτα.

Tip

Το μασκαρπόνε θέλει χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για να μην κόψει.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.