Follow us

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Υλικά

Υλικά για ένα ταψί με διάμετρο 23-24 εκ.

2-3 ροδάκινα

40 γρ. φιλέ αμυγδάλου

75 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

75 γρ. ζάχαρη

Για το κέικ

4 αβγά

200 γρ. ζάχαρη

125 γρ. σπορέλαιο

ξύσμα από 1 λεμόνι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

λίγη εσάνς πικραμύγδαλου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Ανοίγουμε τα ροδάκινα στη μέση και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και τη φλούδα.

Τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί. Μοιράζουμε από πάνω ομοιόμορφα το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30'.

Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού λίγο λίγο, από σουρωτήρι, ανακατεύοντάς το με το μίγμα των αβγών με σπάτουλα.

Βγάζουμε το ταψί με τα ροδάκινα από τον φούρνο και μοιράζουμε ομοιόμορφα στα κενά το φιλέ αμυγδάλου.

Αδειάζουμε από πάνω τη ζύμη του κέικ και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο.

Ψήνουμε για 25'-30' ακόμα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδοκοκκινίσει το κέικ.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και ύστερα από λίγα λεπτά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο, μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.

Ανάποδο Κέικ με Κεράσια

Κεκάκι αφράτο και διαφορετικό στην εμφάνιση, αφού στο ξεφορμάρισμα αποκαλύπτονται τα κερασάκια.