Υλικά
Υλικά
10 λεπτές φέτες από πεπόνι (κατά προτίμηση αργίτικο)
250 γρ σοκολάτα λευκή
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
¾ φλ. γλυκό κρασί (π.χ. Σάμος)
1 κ.γ κορνφλάουρ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κρασί και το κορνφλάουρ σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει ελαφρά.
Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη με το μίξερ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και την ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ τζίντζερ.
Τη μοιράζουμε σε ρηχά, πλατιά, γιάλινα μπολάκια.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
Στολίζουμε με τις φέτες του πεπονιού κομμένες στη μέση.
Ρίχνουμε επάνω λίγη από τη σάλτσα του κρασιού και λίγο τριμμένο τζίντζερ.
Α.Τ.