Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα Υλικά
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
280 γρ. άχνη ζάχαρη
280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
6 κ.σ. γάλα
2 μέτριες ώριμες μπανάνες λιωμένες
Για την επικάλυψη
200 γρ. λευκή σοκολάτα
400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
150ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. λικέρ κεράσι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε και κοσκινίζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.
Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ σε λεκάνη.
Τρίβουμε τη σοκολάτα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα αβγά ένα -ένα συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ανοιχτόχρωμο κίτρινο μείγμα.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα και τις λιωμένες μπανάνες και δουλεύουμε να ενωθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά -δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι.
Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε 55-60 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ στη σοκολάτα μέχρι να έχουμε ένα λείο και λαμπερό μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει λίγο, γύρω στα 5 λεπτά.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στο κέικ και γαρνίρουμε με τα κεράσια ή άλλα φρούτα εποχής πιέζοντας να κολλήσουν.
Αφήνουμε να μείνει το γλυκό για 15 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
A.T.