Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτοςΥλικά για 5 μερίδες
500 γρ. γάλα πλήρες
250 γρ. κουβερτούρα Jivara 40%
150 γρ. πραλίνα
2 ξύλα κανέλας
1 βανίλια φρέσια
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, την κανέλα, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε το μείγμα, σκεπασμένο με μεμβράνη, να αρωματιστεί για περίπου 30 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Για να λιώσει καλά η σοκολάτα ανακατεύουμε πολύ προσεχτικά με μπίμερ (ραβδομπλέντερ), χωρίς να πάρει αέρα το ρόφημα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του ροφήματος.