Υλικά
1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά για 70-80 κομμάτια περίπου
1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
2 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουτ. τσαγιού σόδα
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
1 κουτ. τσαγιού κανέλα
1 κουτ. τσαγιού γαρίφαλο
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Διαλύετε καλά τη σόδα μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού και τα προσθέτετε μαζί με όλα τα υπόλοιπά υλικά στο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Δουλεύετε καλά, μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη.
Πλάθετε σε κουλουράκια ή σε ό,τι σχήμα προτιμάτε και τα στρώνετε σε βουτυρωμένα ταψιά.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄περίπου.