ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθοτυρόπιτα με Κολοκυθολούλουδα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη κολοκυθοτυρόπιτα με κολοκυθολούλουδα.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ

Υλικά

1 κ. μικρά τρυφερά κολοκυθάκια

1/2 κ. κολοκυθολούλουδα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

δυόσμο ψιλοκομμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

ρίγανη

1 φλιτζ. γάλα

1/2 φλιτζ. λάδι

1 φλιτζ. φέτα χοντροκομμένη

5-6 φέτες κασέρι κομμένο σε κυβάκια ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι για το ταψί

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.

Ψιλοκόβουμε τους ανθούς και τους αφήνουμε κι αυτούς να στραγγίξουν.

Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκια, δυόσμο και μαϊντανό, ενώνουμε όλα μαζί, κολοκυθάκια, ανθούς και μυρωδικά σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, γάλα, ρίγανη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μέτρια προς αραιή.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα μέτριο ταψάκι, το αλευρώνουμε ή ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι, ρίχνουμε το μείγμα της πίτας, στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει.

Λίγο πριν βγάλουμε την πίτα από το φούρνο την πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο, όποιο μας αρέσει.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.