ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Υλικά

500 γρ. χοντρό κριθαράκι

200 γρ. ψίχα από μύδια

300 γρ. γαρίδες Νο3

300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Περνάμε από το μούλτι την ντομάτα με τη ζάχαρη και το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα θαλασσινά για 2'-3'. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα θαλασσινά και τα κρατάμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα τη σάλτσα, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε τότε το κριθαράκι και το αφήνουμε ξεσκέπαστο να μαλακώσει. Μόλις μαγειρευτεί, ρίχνουμε και τα θαλασσινά στο ταψί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 6'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, αφήνουμε το φαγητό να "τραβήξει" για 10' και σερβίρουμε.

Tip

Το ούζο δίνει το ιδανικό άρωμα, αν όμως δεν σας αρέσει, βάλτε λευκό κρασί. Μαζί με τα θαλασσινά προσθέστε στο τέλος, αν θέλετε, και λίγη φέτα σε κομματάκια.

Επίσης...

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.