ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Υλικά

500 γρ. χοντρό κριθαράκι

200 γρ. ψίχα από μύδια

300 γρ. γαρίδες Νο3

300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Περνάμε από το μούλτι την ντομάτα με τη ζάχαρη και το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα θαλασσινά για 2'-3'. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα θαλασσινά και τα κρατάμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα τη σάλτσα, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε τότε το κριθαράκι και το αφήνουμε ξεσκέπαστο να μαλακώσει. Μόλις μαγειρευτεί, ρίχνουμε και τα θαλασσινά στο ταψί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 6'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, αφήνουμε το φαγητό να "τραβήξει" για 10' και σερβίρουμε.

Tip

Το ούζο δίνει το ιδανικό άρωμα, αν όμως δεν σας αρέσει, βάλτε λευκό κρασί. Μαζί με τα θαλασσινά προσθέστε στο τέλος, αν θέλετε, και λίγη φέτα σε κομματάκια.

Επίσης...

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Γιουβέτσι με Ψαρικά

Η πιο νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι με ψαρικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Φάβα με Μπαλσάμικο και Χταπόδι Ψητό

Μία θαυμάσια συνταγή για φάβα με μπαλσάμικο και ψητό χταπόδι.

Γαρίδες Κρασάτες, Αρωματικές

Η συνταγή για τις πιο αρωματικές, κρασάτες γαρίδες.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Φιλέτο Λαβράκι με Πικάντικη Σάλτσα

Μία νόστιμη συνταγή για λαβράκι με πικάντικη σάλτσα.

Λαβράκι στο Χαρτί με Σαλάτα Παντζαριών

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο λαβράκι με σαλάτα παντζαριών στη λαδόκολλα.

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.