ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Υλικά

500 γρ. χοντρό κριθαράκι

200 γρ. ψίχα από μύδια

300 γρ. γαρίδες Νο3

300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Περνάμε από το μούλτι την ντομάτα με τη ζάχαρη και το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα θαλασσινά για 2'-3'. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα θαλασσινά και τα κρατάμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα τη σάλτσα, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε τότε το κριθαράκι και το αφήνουμε ξεσκέπαστο να μαλακώσει. Μόλις μαγειρευτεί, ρίχνουμε και τα θαλασσινά στο ταψί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 6'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, αφήνουμε το φαγητό να "τραβήξει" για 10' και σερβίρουμε.

Tip

Το ούζο δίνει το ιδανικό άρωμα, αν όμως δεν σας αρέσει, βάλτε λευκό κρασί. Μαζί με τα θαλασσινά προσθέστε στο τέλος, αν θέλετε, και λίγη φέτα σε κομματάκια.

Επίσης...

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.