Follow us

Γαύρος Τηγανητός σε Χυλό Μπίρας

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΣΕ ΧΥΛΟ ΜΠΙΡΑΣ

Υλικά

800 γρ. γαύρο

100 γρ. αλεύρι

200 ml μπίρα

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. κόλιαντρο

αλάτι, πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα δυόσμου

250 γρ. μαγιονέζα

4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο

100 γρ. βρασμένο αρακά

χυμό από 1 λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ξεπλύνετε τον γαύρο.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μπίρα με το αλεύρι, το κόλιαντρο και το κύμινο.

Περάστε τον γαύρο από τον χυλό και τηγανίστε τον σε καυτό λάδι.

Μόλις βγάλετε τον γαύρο από το τηγάνι, αλατοπιπερώστε και αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.

Για τη σάλτσα δυόσμου, πολτοποιήστε στον πολυκόπτη τη μαγιονέζα, τον αρακά, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ και το σκόρδο.

Tip

Ιδανικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.