Follow us

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

Υλικά

3 φιλέτα σολομού με πέτσα, χωρίς κόκαλο, από 200 περίπου γρ. το καθένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

4 κ.σ. σόγια σος

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας. Περιχύστε με αυτήν τα φιλέτα του σολομού και αφήστε τα να μαριναριστούν για 15' πριν τα μαγειρέψετε.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, στραγγίξτε τα φιλέτα του σολομού και μαγειρέψτε τα, γυρίζοντάς τα να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώστε την ώρα του μαγειρέματος.

Υπολογίστε 5' από τη μία πλευρά και 3'-4' από την άλλη, σε μέτρια ένταση.

Περιχύστε με τη σάλτσα τα φιλέτα του σολομού και πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Συνοδέψτε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι.

Tip

Με 1-2 κουταλιές καστανή ζάχαρη στη μαρινάδα τα φιλέτα σολομού θα αποκτήσουν ωραίο χρώμα καραμέλας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.