Follow us

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού (σφυρίδα, συναγρίδα ή πέρκα)

3 καρότα

500 γρ. φρέσκα φασολάκια

2 ξερά κρεμμύδια

1 λεμόνι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γλ. μουστάρδα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα καρότα και τα φασολάκια. Κόψτε τα καρότα σε μπαστουνάκια στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα φασολάκια.

Αλατίστε τα λαχανικά και τα φιλέτα του ψαριού και πασπαλίστε τα με τα φρέσκα μυρωδικά.

Βάλτε τα στο καλάθι του ατμού, προσθέστε 2-3 δάχτυλα νερό σε μια κατσαρόλα, ακουμπήστε το καλάθι και μαγειρέψτε τα για 15'.

Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και το λεμόνι. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.

Σερβίρετε τα φιλέτα ψαριού με τα λαχανικά, τα κρεμμύδια και τις φέτες λεμονιού και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ.

Tip

Τα ειδικά κινέζικα καλαθάκια είναι ιδανικά για το μαγείρεμα στον ατμό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.