ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Φασολάκια Αλλιώς

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

Υλικά

Υλικά για 5-6 άτομα

300 γρ. φασολάκια τσαουλιά

200 γρ. μανιτάρια λευκά

2 ώριμα αβοκάντο (& λίγο χυμό λεμονιού)

μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

50 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα

αλάτι

Για τη σος

½ κούπα ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Τα προτιμάμε να "κρατάνε" λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα πιο σκούρο καφετί χρώμα. Τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φασολάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες, τον μαϊντανό, την πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές ροδέλες, αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος στο μούλτι, περιχύνουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε καλά και στο τέλος τη γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.

Ταιριάζει πολύ από πάνω κι ένα αυγό βραστό, τηγανητό ή ποσέ. Και φυσικά φρέσκο ψωμάκι για τις βούτες.

Tip

Η πιπεριά γίνεται πιο νόστιμη αν την περάσουμε από το γκριλ και μετά την ξεφλουδίσουμε (βάλτε τότε 2-3 πιπεριές), ενώ μπορούμε από πριν να μαρινάρουμε τα μανιτάρια με λαδολέμονο και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, για 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.