ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπριάμ Strudel

ΜΠΡΙΑΜ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας

3 κολοκυθάκια σε ροδέλες

3 κρεμμύδια μέτρια κομμένα όπως στη χωριάτικη

3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρούς κύβους

4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων σε μεγάλα καρέ

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

4 ώριμες ντομάτες σε φέτες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

400 γρ. φέτα σε καρεδάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από τον μαϊντανό, σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε τα υλικά να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα περίπου.

Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συχνά στη διάρκεια του ψησίματος. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, τα αφήνουμε λίγο ακόμα να ξεροψηθεί η επιφάνεια και να μειωθεί στο ελάχιστο η σάλτσα. Όταν δείτε ότι η επιφάνεια έχει μαυρίσει, το φαγητό έχει ψηθεί ιδανικά.

Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σκορπίζουμε μετά τη φέτα στο ταψί, ρίχνουμε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει στρώνουμε τη σφολιάτα, κρύα από το ψυγείο. Τσεκάρουμε ότι το μπριάμ έχει κρυώσει εντελώς (διαφορετικά, η σφολιάτα θα τρυπήσει και δεν θα βγει τραγανή) και το απλώνουμε κατά μήκος στην άκρη του φύλλου από την πλατιά του επιφάνεια.

Κλείνουμε τις άκρες και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Η ένωση του φύλλου πρέπει να ακουμπά στον πάτο του ταψιού. Βάζοντας τη γέμιση, φροντίζουμε με το κουτάλι να αποφύγουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στον πάτο του ταψιού.

Λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του στρούντελ και το ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει, για 20' περίπου.

Tip

Η καλύτερη φέτα για την περίπτωση είναι ένας γλυκός τελεμές, χωρίς πικάντικη γεύση, ενώ το μανούρι δίνει ιδανικό αποτέλεσμα, βελούδινο και μελωμένο, έχει όμως πάρα πολλά λιπαρά. Αν προσέχετε, βάλτε ανθότυρο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι κάπως επίπεδο.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.