ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαρδέλες για Τσίπουρο

ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες ολόφρεσκες

2 κ.γλ. αλάτι

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

1 ποτήρι ξίδι αψύ

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα εντόσθια και τα κεφάλια.

Τις φιλετάρουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Τις βάζουμε σε ένα δοχείο σε στρώσεις εναλλάξ με αλάτι, τις καλύπτουμε καλά με το ξίδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, κλείνουμε το δοχείο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Παλιότερα άφηναν τα ψαράκια να ψηθούν στο αλάτι και στο ξίδι για πάνω από 24 ώρες. Έτσι όμως βγαίνουν πολύ αλμυρά και αφυδατώνονται. Ελάχιστες ώρες είναι αρκετές για μια μαριναρισμένη, ολόγλυκια, βελούδινη σαρδέλα.

Τις σερβίρουμε με ελαιόλαδο. Μπορούμε να τις βάλουμε και πάνω σε έναν ντάκο με ντομάτα ή πάνω στη χωριάτικη, στην ντοματοσαλάτα, στη φάβα ή σε μια πολίτικη σαλάτα.

Αν μας περισσέψουν, τις διατηρούμε στο ψυγείο, καλυμμένες με ελαιόλαδο.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο, καυτερή ή πράσινη πιπεριά, ρίγανη ή μαϊντανό. Την ίδια συνταγή κάνουμε με οποιοδήποτε μικρό, ολόφρεσκο, φιλεταρισμένο ψαράκι.

Επίσης...

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.