Υλικά
Υλικά
1200 γρ. ψάρι σε φέτες για τηγάνι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι
Για τη σάλτσα
3 μέτρια λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο
3 πόντοι φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. μαύρες σταφίδες
1 κ.γ. μουστάρδα
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Από μια πρέζα τριμμένο κύμινο και κόλιανδρο
1 κ.γ. ζάχαρη
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα λεμόνια: τα πλένουμε, πρώτα τα κόβουμε στα δύο οριζοντίως και μετά σε λεπτές λωρίδες.
Αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους, τα βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 12 ώρες.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βγάζουμε τα λεμόνια από το ψυγείο, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.
το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Κοπανίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε μπολ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το σκόρδο, το κύμινο και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε 1 φλ.
καυτό νερό, τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες και τα λεμόνια.
Σιγομαγειρεύουμε για λίγο, να μαλακώσουν τα λεμόνια αλλά να μην λιώσουν, μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν μας φαίνεται πολύ ξινή η σάλτσα ή λίγο ξύδι αν μας φαίνεται πολύ άτονη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να χλιάνει.Αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.Α.Τ.