Υλικά
Υλικά
1 ολόκληρο σέλερι
2 μεγάλα ή 3 μέτρια μήλα
1 φλιτζ. τσ. καρυδόψιχα
Για τη σάλτσα
3/4 φλιτζ. τσ. μαγιονέζα λάιτ
3/4 φλιτζ. τσ. γιαούρτι
1 λεμόνι ή λίγο περισσότερο αν θέλουμε (το χυμό)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λεμόνι, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, ώστε να γίνει μία ομοιογενής σάλτσα.
Αφαιρούμε τη βάση με το πολύ σκληρό τμήμα των φύλλων του σέλερι.
Τρίβουμε τα φύλλα σε χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε το επάνω τρυφερό μέρος.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε κι αυτά στο χοντρό τρίφτη (αλλιώς, τα κόβουμε σε κυβάκια).
Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε σέλερι, μήλα και τη μισή καρυδόψιχα με τα 2/3 της σάλτσας.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και γαρνίρουμε με τα καρύδια.