Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μήλα fuji (ή Pink Lady)
½ φλιτζ. κορεάτικο λάχανο kimchi (λιωμένο σε πουρέ)
½ φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
3/4 φλιτζ. maple syrup
½ κιλό καπνιστό μπέικον σε χοντρές φέτες
1 φλιτζ. ρόκα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, χοντροκομμένο πιπέρι.
Παρασκευή
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες (για 1 ή 2 μπουκιές) και τις περιχύνουμε με το kimchi και τα αφήνουμε να μαριναριστούν 3-4 ώρες.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το maple syrup σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ομοιογενές μείγμα: η γεύση του πρέπει να είναι εκφραστικά γλυκόξινη.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175-180°C, βάζουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό ταψί και το ψήνουμε για 18 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Το απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει – πρέπει όμως να είναι ζεστό όταν το σερβίρουμε.
Περιχύνουμε τη ρόκα με το λάδι και την πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Στρώνουμε στο πιάτο το γιαούρτι, μοιράζουμε τα μήλα, βάζουμε 3-4 φέτες μπέικον από πάνω και κατόπιν προσθέτουμε τη ρόκα.
Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.