Υλικά
Υλικά (για 5 άτομα)
5 λεπτές φέτες ψωμί χωριάτικο, ραντισμένο με ελαιόλαδο αρωματισμένο με βότανα, και ψημένο στον φούρνο και από τις 2 πλευρές
100 γρ. συκωτάκια πουλιών
50 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος (όχι μακράς διαρκείας)
1 πράσινο μήλο Granny Smith, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 ml κονιάκ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο
Μαγείρεμα: 15΄
Παρασκευή
Σοτάρουμε τα συκωτάκια στο βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, τα πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο, και αφού ροδίσουν, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και το ανάβουμε.
(Προσοχή: Έχουμε κλείσει τον αποροφητήρα, γιατί αλλιώς θα αρπάξει φωτιά!) Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε το μίγμα επί 3 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μήλα επί 3 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τον πολτό από τα συκωτάκια σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τον μοιράζουμε στις έτοιμες φέτες του ψωμιού.
Γαρνίρουμε την κάθε φέτα με το τηγανισμένο μήλο.